Het kloppend hart van Waterland
Live

SP: Openbare avond over het TTIP handelsverdrag in de Bolder te Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 21 september 2015 18:08

SP Waterland organiseert donderdag 8 oktober om 20.00 uur een openbare discussieavond met als thema “TTIP een bedreiging voor burger en bestuur?“ in de Bolder te Monnickendam. Spreker op deze avond is Geert Ritsema, Statenlid voor de SP in Noord-Holland en campagneleider van Milieudefensie.

TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership) is het handelsverdrag waarover de Europese Unie en de Verenigde Staten sinds medio 2013 onderhandelen. Dit verdrag klinkt misschien als een ver-van-mijn-bed show, maar de werkelijkheid is dat zij diep kan ingrijpen in het dagelijks leven van gewone mensen. Wetten en regels, die nu onze arbeidsvoorwaarden, volksgezondheid en milieu beschermen, worden straks door dit verdrag afgezwakt of zelfs helemaal buiten werking gesteld. Iets waar de gewone burger vervolgens niets meer tegen kan doen.

Op 2 juli jongstleden verklaarde Amsterdam zich als eerste gemeente in Nederland ‘TTIP vrij’ op voorstel van o.a. de SP. Hierna hebben meerdere Nederlandse steden dit voorbeeld gevolgd, waaronder Haarlem en Zaandam. De fractie van SP Noord Holland zet zich in om de provincie en al haar gemeenten zich te laten uitspreken tegen dit wurgverdrag.

Vindt u ook dat mensen zelf mogen beslissen over hoe hun samenleving eruit ziet, kom dan op 8 oktober om 20. 00 uur naar de Bolder, Het Spil 1 te Monnickendam. Inloop vanaf 19.45.

https://www.sp.nl/ttip
http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/4093726/2015/07/03/Amsterdam-wijst-als-eerste-gemeente-van-Nederland-TTIP-af.dhtml

 

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services