Het kloppend hart van Waterland
Live

SP: 'Breng antigekraakte jongerenwoningen terug in de verhuur'

Gepubliceerd: Donderdag 22 januari 2015 19:44

SP: 'Breng antigekraakte jongerenwoningen terug in de verhuur'

SP Waterland wil dat Wooncompagnie de antigekraakte woningen aan het Burgemeester Paulplantsoen zo snel mogelijk weer in de verhuur gaan.

Daarom zal de fractie van de SP vanavond de wethouder verzoeken om met Wooncompagnie in gesprek te gaan en ervoor te zorgen dat de jongerenwoningen gewoon weer verhuurd gaan worden.

De Wooncompagnie heeft de jongerenwoningen laten antikraken, omdat zij de woningen wilde gaan slopen. Een plan waar Broekers het niet mee eens waren. Nu de sociale woningen aan het plantsoen gered zijn van sloop, heeft de woningcorporatie geen reden meer om de woningen uit de huur te houden. Toch blijven de woningen nog steeds geantikraakt en wordt het jongeren in Waterland ontzegd om deze woningen te huren.

Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: ‘Jongerenwoningen zijn schaars in de gemeente. De woningcorporatie houdt al twee jaar een aantal woningen uit de verhuur door ze te laten antikraken. Dit hoort en kan gewoon niet.’

Tijdens het debat over de woonruimteverdeling zal de SP fractie de wethouders vragen om met de Wooncompagnie in gesprek te gaan, zodat deze sociale huurwoningen gewoon weer verhuurd gaan worden.

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services