Het kloppend hart van Waterland
Live

SoundBites Festival – Waterland is een nieuw evenement rijker

Gepubliceerd: Woensdag 12 april 2017 21:48

SoundBites Festival – Waterland is een nieuw evenement rijker

Op zaterdag 30 september 2017 zal tussen 17.00 uur en 20.00 uur het SoundBites Festival plaatsvinden: een muzikaal en culinair festival van lokale bodem.

Vervanging of iets nieuws?
De stuurgroep van het WAST, het Winteravond Straattheater, bleef nadenken over een alternatief en nieuw concept. Iets dat het lokale talent op een voetstuk moest plaatsen; met de nadruk op muziek dit keer. “Het wordt een evenement met diverse muzikale optredens, verspreid door de binnenstad van Monnickendam. We proberen in elk genre iets te vinden, zodat er altijd wel iets bijzit dat mensen aanspreekt,” aldus Anton Titsing, nieuw lid van werkgroep Lokaal Talent en zelf muzikant.

Niet alleen muziek
Om het de bezoeker naar de zin te maken tijdens het SoundBites festival, vinden de organisatoren dat er ook veel aandacht moet zijn voor lekker eten! Dit blijkt uit het tweede deel van de naam: ‘bites’. Werkgroep-lid Karin Scherpenzeel: “We willen proberen met deze aanvulling het een volledig uitje te laten worden. Mensen gaan om 17.00 uur naar hun eerste optreden, dan is het natuurlijk zonde als ze om 18.00 uur weer weggaan, omdat ze trek krijgen.”

Verandering in opzet
“Van Winteravond Straattheater naar het SoundBites Festival, een nazomers muziek- en eetfestijn, dat is wel een flinke overgang. Een datum kiezen passend bij deze nieuwe opzet, was ook nogal een klus, maar we gaan het gewoon proberen. We hebben al veel enthousiaste mensen gesproken. Het fijne is ook, dat veel musici zo professioneel zijn dat we daarbij zeker zijn van kwaliteit en professionaliteit. Wat betreft het aanbod aan eten, daarin zal de Monnickendamse horeca worden gevraagd, maar ook professionele koks, vakkundige hobbyisten en de leukste foodtrucks. Zoiets moet gewoon een kans van slagen hebben,” vertelt Laura Janssens.

Meer weten?
Voor iedereen die zijn muzikale talent of zijn kookkunst graag aan het Waterlandse publiek wil tonen op 30 september, organiseert de werkgroep een bijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 19 april in de Opstandingskerk, te Monnickendam. Inloop is vanaf 20.00 uur en de presentatie start om 20.15 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via soundbitesfestival@gmail.com, maar spontaan binnenlopen kan natuurlijk ook!

Bron: Werkgroep Lokaal Talent

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services