Het kloppend hart van Waterland
Live

Soundbites festival, het enige gratis muziek en foodfestival van Nederland

Gepubliceerd: Donderdag 19 september 2019 20:58

Soundbites festival, het enige gratis muziek en foodfestival van Nederland

Foto: Soundbites Festival

Zaterdag 21 september aanstaande organiseert werkgroep Lokaal Talent de derde editie van het Soundbites Festival Monnickendam. Van 17.00 uur tot 21.00 uur staat het programma vol met oude bekende, maar vooral ook jonge muzikale talenten. Er zijn doorlopend optredens op vier hoofdlocaties en vijf sublocaties. Het festival is voor alle leeftijden geschikt en biedt op de hoofdlocaties een gevarieerd aanbod van eten en drinken.

Jong talent én bekende namen
Ook dit jaar is het de werkgroep gelukt nieuwe namen aan de long list van muzikanten toe te voegen. Zo treden er dit jaar twee jonge bands op, op het rockpodium op het terrein van Leguit en Roos: Downpour en Gutnic and The Galaxy. Maar is er ook een band binnengehaald met landelijke bekendheid: The Pheromones, ook zij staan op het podium van het Leguit en Roos terrein.

Voor iedereen wat wils
Anton Titsing vult aan: “Natuurlijk maakt het ons niet uit hoe bekend onze deelnemers zijn, want iedereen krijgt een podium. Al is dat op sommige locaties alleen spreekwoordelijk. Het gaat erom dat wij goede en diverse optredens kunnen bieden, waarvan heel veel mensen kunnen genieten. Zo houdt de een van salsa, de ander van rock, weer iemand van singer-songwriters, ballads, theaterliedjes, bigband, meezingers of zelfs van close harmony. We hebben het allemaal.”

Zoveel verschillende keukens
Ook qua Bites is er weer een breed aanbod aan smaken: indonesisch, broodjes pulled pork, BBQ, lokaal gebrouwen bier, pizza, sushi, poffertjes en nog veel meer. Voor de kinderen is er een limonadekraam en kunnen er cupcakes versierd worden op de locatie Schulpzand.

Alles op rijm
Ook dit jaar heeft stadsdichter Ate Vegter unieke regels geschreven per locatie om de bezoekers te prikkelen, verwarren en verwarmen. De borden maken deel uit van de festival-aankleding, waarbij de bezoekers worden meegenomen in de feeststemming. Er komt een globale bewegwijzering, zodat niemand iets hoeft te missen, maar de locaties maken dat eigenlijk al vrijwel onmogelijk.

Locaties bij elkaar
De sublocaties verbinden de vier hoofdlocaties: Middendam, Schulpzand, Leguit en Roos en de Beestenmarkt. Hierdoor ontstaat een route langs alle deelnemers, waardoor je niets kunt missen.

Wie zijn de werkgroepleden
De derde editie van het festival heeft ook drie nieuwe leden: James Louisse, Elsa Koerse en Barbara Eugster. Constante drijfveer van het festival is Anton Titsing, creatief verantwoordelijk voor de artistieke inbreng. Het festival mist dit jaar de organisatorisch sterke Laura Janssen, die eerder dit jaar verhuisde naar Bergen Op Zoom. De werkgroep bestaat verder uit vrijwilligers. De werkgroep Lokaal Talent valt onder de Stichting uit de Kunst.

Een bijdrage is welkom
Ook dit jaar weer is het festival gratis toegankelijk. Alleen voor het eten en drinken moet worden betaald. “Genieten van de optredens is weliswaar gratis, maar we vragen bezoekers vriendelijk om een donatie te doen.

Bron: Soundbites Festival

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services