Het kloppend hart van Waterland
Live

Soewi Tuast wint 19e editie Senioren Songfestival Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 02 december 2017 14:11

Soewi Tuast wint 19e editie Senioren Songfestival Waterland

Foto: Omroep PIM

Zondag 5 november 2017 streden 20 kandidaten van 65 jaar en ouder om de Lex Wiertz Wisseltrofee, een beeldje gemaakt door Emmy Buys. Uiteindelijk werd de 78-jarige Soewi Tuast uit Haarlem tot winnaar uitgekozen.

De middag werd ingeluid door het Monnickendamse mannenkoortje Zingend Want, dat zilte liederen ten gehore bracht. Daarna was het de beurt aan de 20 kandidaten om aan de jury, en het massaal op het Senioren Songfestival afgekomen publiek, te laten horen wat zij in petto hebben.

De jury (Gerarda Bloem, Arjan de Boord en Hans Broeren) beoordeelden de kandidaten op performance, zuiverheid, enthousiasme en stemgebruik. De 1e prijs ging naar mevrouw Soewi Tuast (78 jaar) uit Haarlem. Zij zong het prachtige lied “You belong to my “in 2 talen met een bijzonder zuivere stem. De 2e prijs ging naar Rob den Hartog, die het lied “Mijn jiddische mamma” heel gevoelig en ingetogen vertolkte. De 3e gedeelde prijs was voor Conny de Vries en Klaas Visscher.

De publieksprijs werd gewonnen door Klaas Visscher uit Wieringerwerf met het lied: “Als de nacht verdwijnt”.

De organisatie (Stichting Uit de Kunst, SGOM en Evean Swaensborch) kan terugkijken op een geslaagde middag. Op zondag 4 november 2018 vindt de feestelijke 20e editie plaats.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services