Het kloppend hart van Waterland
Live

SMJ viert vijftigste verjaardag met reünie bestuursleden

Gepubliceerd: Maandag 12 september 2022 09:54

SMJ viert vijftigste verjaardag met reünie bestuursleden

Foto: Pieter Pereboom

De Stichting Marker Jongeren, kortweg SMJ, bestond afgelopen vrijdag, 9 september, vijftig jaar. Op zaterdag 9 september 1972 werd de notariële akte officieel gepasseerd. De verjaardag werd met het huidige en vele ex-bestuursleden gevierd in jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’ aan de Kerkbuurt op Marken.

Het eerste bestuur
Het eerste bestuur van de SMJ bestond uit: voorzitter Hein Cornelis Zeeman, secretaris Cees de Groot, penningmeester Sijmon Zondervan, vice-voorzitter Pieter Zeeman, Luutje Schipper, Jan Piet van Altena, Klaas Visser, Dirk van Altena en Cees van Altena. Van deze bestuursleden van het eerste uur waren er ook een aantal aanwezig.

Jubileumfeest
Zaterdag 11 juni jongstleden werd het jubileum reeds gevierd met de Marker bevolking op het ijsbaanterrein aan het Zereiderpad. Met muzikale optredens van Monique Smit, Kees Plat & Sonja Onderstal, Cees Kwakman en De Jongens van Je Weet Wel. Van eigen Marker bodem waren er optredens van PopKidzz, FourS en Postman & the Ramblers.

Sprekers
Tijdens het verjaardagsfeestje waren er ook wat sprekers. De eerste was de huidige voorzitter van de SMJ, Kevin Molenaar. Hij heette iedereen welkom en bedankte de aanwezigen alvast voor hun komst naar de Zonnewijzer. De tweede spreker was een bestuurslid van het eerste uur, Jan Piet van Altena. Hij vertelde een aantal anekdotes uit de begin jaren. “Stijldansen om de paal, Veronica voetbalwedstrijd waarbij warme maaltijden werden opgewarmd in de bakkersoven van Klaas Stoker aan de Kets en de viscompetitie zijn activiteiten uit de beginjaren. Maar ook een horrorfilm, die buiten op het pleintje voor het jeugdgebouw werd vertoond en waarbij een hekje in de buurt, veel consternatie opleverde. Het hekje bewoog tijdens de film door de wind, maar de jeugd dacht dat het ‘echt’ horror was. Later werden dit soort films binnen vertoond”, aldus Van Altena.

Een geslaagde reünie, wat bij zestig jaar Stichting Marker Jongeren navolging verdiend.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services