Het kloppend hart van Waterland
Live

Sluiting milieustraat Galgeriet per 1 augustus 2019

Gepubliceerd: Dinsdag 16 juli 2019 16:30

Sluiting milieustraat Galgeriet per 1 augustus 2019

Per 1 augustus 2019 sluit de milieustraat Galgeriet in Monnickendam. Bewoners van Waterland kunnen vanaf die datum hun grofvuil brengen naar de Milieustraat in Purmerend.

Het Galgeriet ondergaat een grote verandering; het terrein wordt ontwikkeld tot woon-, werk- en winkelgebied. De gemeentewerf en de milieustraat gaan daarom weg. Met de verplaatsing van de gemeentewerf naar Katwoude hebben de bewoners weinig te maken, omdat de gemeentewerf alleen voor het personeel en het materieel van de gemeente is. Maar met de verplaatsing van de milieustraat hebben de inwoners van Waterland juist veel te maken.

De milieustraat is immers de plek waar de inwoners hun grofvuil en ander afval zoals groen uit de tuin naartoe brengen. Dus per 1 augustus betekent dat een grote verandering, omdat men niet meer naar het Galgeriet kan voor afval. Maar waarheen dan? De gemeente Waterland heeft voor de komende vijf jaar een contract gesloten met de gemeente Purmerend. Daar brengen we in de toekomst ons grofvuil heen.

De milieustraat in Purmerend bevindt zich aan de Van IJsendijkstraat 186. Vanaf het Galgeriet naar de Van IJsendijkstraat is het precies 10 km. Voor openingstijden van de milieustraat kunt u kijken op de website van de gemeente Waterland (www.waterland.nl/milieustraat) en Purmerend. Alle bezoekers van de milieustraat moeten zich legitimeren. Later krijgt elk huishouden een pasje.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services