Het kloppend hart van Waterland
Live

Sloop panden en asbestverwijdering op het Galgeriet

Gepubliceerd: Vrijdag 02 maart 2018 10:46

Sloop panden en asbestverwijdering op het Galgeriet

Er wordt hard gewerkt op het Galgeriet. Firma Kjeld is bezig met de sloop van diverse panden. Ook met asbest erin, dus dat dient op een veilige manier te gebeuren, zowel voor de mensen zelf als voor de omgeving. PIM ging langs en bekeek de panden en de werkzaamheden.

Met een kraan werden ijzerplaten verwijderd en was er al snel een flink gat op het bedrijventerrein zichtbaar. De asbestverwijdering zal de komende dagen binnen gebeuren.

Milieustraat

Op de plaats waar nu de milieustraat is gevestigd komt volgens de huidige planning van de gemeente een supermarkt. Eerst was het de bedoeling dat deze tijdelijk was, maar nu wordt er gesproken over een definitieve supermarkt. Of dat zo kan qua procedures zal blijken.

Het plan is het gebouw te slopen, in 2019 al. Er ligt een dak op met asbestplaten aan de buitenkant (binnen is geïsoleerd) en volgens het huidige college is dit gevaarlijk voor de werknemers en kan het er geen jaar meer op blijven liggen en dus moet het dak onmiddellijk worden vervangen. Kosten: € 135.000. Uiteraard zal het gebouw er langer staan als er geen overeenstemming is over het verplaatsen van de milieustraat.

Na de gemeenteraadsverkiezingen moet het nieuwe college met de raad bepalen waar de milieustraat komt, als ze hem dan nog willen verplaatsen. Het gebouw waarin kantoorwerkzaamheden plaatshebben en de kantine voor de medewerkers is, is nu gepland in Katwoude. De nieuwe milieustraat past daar niet bij en zal ergens anders moeten komen, met een kantine erbij.

Als het weer het toelaat zal het dak worden vervangen. Dit zou woensdag 28 februari gebeuren, maar is uitgesteld (te koud en te veel wind).


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services