Het kloppend hart van Waterland
Live

SKW blij met snelle hulp gemeente Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 21 april 2021 19:42

SKW blij met snelle hulp gemeente Waterland

Foto: Stichting Kinderopvang Waterland

Nu de buitenschoolse opvang vanaf afgelopen maandag weer geopend is, leveren de daaraan gekoppelde maatregelen best wel een uitdaging op voor de kinderopvangorganisaties. Stichting Kinderopvang Waterland is daarom blij met de meedenkende gemeente Waterland om aan die maatregelen te voldoen. De gemeente schoot  snel te hulp door, nu meer kinderen gebruik gaan maken van de buitenruimtes, dranghekken te plaatsen rondom het grasveld bij de kinderopvang.

De eerste dag openstelling van de buitenschoolse opvang op maandag zorgde naast enthousiaste kinderen, giebelende meiden, en blijdschap op de locaties omdat de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes weer konden zien, ook voor een uitdaging. Ilse Raasing, directeur van SKW: "Onze medewerkers hebben enorm veel inspanning geleverd om te zorgen dat de eerste dag goed zou verlopen. Veel werk! In drie dagen tijd hebben de medewerkers een mooi buiten-activiteiten-plan opgezet. Er zijn veel buitenmaterialen aangekocht en op alle locaties staan klaptafels en banken. Het blijft spannend hoe dit gaat verlopen. Want kinderen ophalen van alle scholen en ze vervolgens samenbrengen op een aantal locaties, ondanks dat we het merendeel van de tijd buitenspelen, blijft spannend. Een besmetting op school is al snel een besmetting binnen de BSO of andersom. Maar tot nu toe komen vrijwel de meeste besmettingen bij de volwassenen voor dus we hopen er het beste van!"

Nu de kinderopvang nog meer buiten speelt dan normaal, en meer kinderen gebruik gaan maken van dezelfde buitenspeelruimte, levert dit ook uitdagingen op. En daarin schoot de gemeente Waterland de SKW te hulp. Ilse Raasing: "Wat een geweldig samenwerking met de gemeente Waterland. Door de coronamaatregelen voor de kinderopvang hebben we meer buitenruimte voor de jongste kinderen van de BSO nodig. Maar wel veilig! Binnen 1 dag regelde de gemeente hekken rond het buitenterrein. Tijdelijk een goede oplossing. Daar zijn we heel blij mee."

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services