Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas vertrekt weer naar Spanje en jij kunt daarbij zijn

Gepubliceerd: Dinsdag 05 december 2017 18:57

Sinterklaas vertrekt weer naar Spanje en jij kunt daarbij zijn

Foto: Peter Hoins

In Dokkum zette Sinterklaas en zijn Pieten op 18 november voet aan land. Vanuit Monnickendam vertrekt hij op 6 december weer naar Spanje. Hoe mooi is dat? Vanuit de haven bij het Galgeriet kan hij uitgezwaaid worden door ieder kind. Dit evenement wordt jaarlijks door honderden kinderen en volwassenen vanuit Monnickendam en wijde omgeving bijgewoond.

Om 18.00 uur zet de Grote Kerk in Monnickendam, onder klokgelui, zijn deuren open voor de kinderen en hun begeleiders. Alle kinderen worden verzocht hun lampion(met lampje en batterij), die zij gebruikt hebben bij het Sint Maartenfeest, mee te nemen.

Om 18.15 uur start het bijzondere afscheidsfeest, dat door ons eigen Pietentheater is georganiseerd. De presentatie is in handen van Mevrouw Anna en de liedjes worden vrolijk door het fanfarekorps Olympia/Con Brio begeleid.

De prijswinnaars van de wedstrijd(een feestelijke knutsel, mooie tekening of vlaggetje), krijgen de speciale aandacht en mogen op het podium dicht bij de Sint zitten (Meet&Greet). Zij hebben hun kunstwerk ingeleverd in de Sintbrievenbus in het museum ‘De Speeltoren’ in Monnickendam. Daar logeert Sinterklaas immers al vanaf 18 november.

Tijdens het wervelende programma nemen wij al een beetje afscheid van Sinterklaas en zijn Pieten. Ook de burgemeester van Waterland, Mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon is hierbij aanwezig.

Rond 19.10 uur gaan wij in een lange stoet met voorop het fanfarekorps naar het Galgeriet. Onderweg gaat de stoet door de binnenstad van Monnickendam en stapt onze Sinterklaas op een Stint van de kinderopvang.

Aan het Galgeriet en het Prooyen liggen de verlichte stoomboot van de Sint met daar omheen de andere boten. Sinterklaas wordt met zijn Pieten uitgezwaaid onder begeleiding van nog een paar liedjes en prachtig rood Bengaals vuur en natuurlijk al onze lampionnetjes.

Een schitterende ervaring voor jong en oud.

Kom op tijd naar de Grote Kerk. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij het gemeentehuis langs de Pierebaan, op het Bolwerk tegenover de Grote Kerk en parkeerterrein Hemmeland (afrit Hemmeland op de Waterlandse Zeedijk). Rond het Galgeriet/ T Prooyen geldt er een beperking t.a.v het parkeren. Wij verwachten dat de boten tussen 19.35 – 19.45 uur gaan vertrekken.

Bron: Sinterklaascomite Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services