Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas vertrekt onder grote belangstelling weer naar Spanje

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 16:12

Sinterklaas vertrekt onder grote belangstelling weer naar Spanje

Foto: Omroep PIM

Ook dit jaar zijn Sinterklaas en zijn Pieten weer onder grote belangstelling uitgezwaaid in de Grote Kerk, waarna het schip vanuit de binnenhaven van Monnickendam weer richting Spanje vertrok.

Het was ook dit jaar weer heel erg druk bij het Uitzwaaifeest in de Grote Kerk van Monnickendam. In 2001 is het Sint Nicolaascomité Monnickendam begonnen met het organiseren van het uitzwaaien van de Sint op 6 december. En ook dit jaar waren er vele honderden kinderen en volwassenen uit Monnickendam, Amsterdam en wijde omgeving op dit leuke evenement afgekomen.
 
Natuurlijk vonden de kinderen het jammer dat de Goedheiligman weer richting Spanje moest vertrekken, maar dat maakte het feest in de Grote Kerk niet minder gezellig. De vele liedjes werden uit volle borst meegezongen en er werd ook volop meegedanst met de Dans-Pieten.
 
Na de feestelijkheden in de Grote Kerk vertrok De Sint met al zijn Pieten richting de binnenhaven, met fanfarecorps Olympia - Con Brio voorop en gevolgd door alle met lampionnen en andere lichtjes uitgeruste kinderen en hun ouders.
 
In de binnenhaven werd Sinterklaas nog een laatste keer toegezongen, waarna de Sint de haven uitvoer. Op weg naar Spanje. In de wetenschap dat hij volgend jaar weer op een warme ontvangst in Waterland kan rekenen.
 
De beelden van het Uitzwaaifeest kunt u terugkijken op de website van Omroep PIM onder TV Gemist.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services