Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas vanuit Waterland weer naar Spanje vertrokken

Gepubliceerd: Maandag 06 december 2021 07:47

Sinterklaas vanuit Waterland weer naar Spanje vertrokken

Foto: Omroep PIM

In een speciale uitzending van het Monnickendammer Kinder Journaal werd aandacht besteed aan het vertrek van Sinterklaas en zijn Pieten uit Waterland.

Helaas was het dit jaar vanwege de coronaregels niet mogelijk voor Sinterklaas en zijn Pieten om op de gebruikelijke manier afscheid te nemen. Het uitzwaaifeest in de Grote Kerk kon helaas geen doorgang vinden en daarom ging Mevrouw Anna langs bij Sinterklaas in De Bolder waar Sint en Pieten druk bezig waren om alles in gereedheid te brengen voor de terugreis naar Spanje.

Loco-burgemeester Astrid van de Weijenberg kwam ook nog even naar De Bolder om afscheid te nemen van Sinterklaas en bedankte hem voor alle mooie kadootjes die de kinderen van Waterland dit jaar weer mochten ontvangen. Sinterklaas vertelde dat hij en zijn Pieten weer heel erg hadden genoten van hun tijd in Monnickendam en dat ze volgend jaar zeker weer deze kant opkomen. Sint hoopt dat het dan wel weer mogelijk is om een gewone intocht en ook een normaal uitzwaaifeest te organiseren.

Daarna vertrokken Sint en Pieten naar de Pakjesboot, en onder begeleiding van de KNRM Marken voer Sint in alle vroegte weer terug naar Spanje.

Het Monnickendammer Kinder Journaal is mede mogelijk gemaakt door veel Monnickendammers, Omroep PIM en het Sinterklaascomité van Monnickendam.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services