Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas ook veilig in Ilpendam aangekomen

Gepubliceerd: Maandag 25 november 2019 16:30

Sinterklaas ook veilig in Ilpendam aangekomen

Foto: Omroep PIM

Met de intocht van Sinterklaas in Ilpendam is De Sint op bijna alle plekken in Waterland aangekomen. Al verliep de intocht in Ilpendam niet geheel zonder problemen.

Onze Ilpendamse verslaggever Britt was in afwachting van de komst van de Goedheiligman aanwezig in Ilpendam. Maar toen zij daar een aantal Pieten op het water tegenkwam die op zoek waren naar Sinterklaas sloeg toch even de spanning toe. Want wat nou als Sinterklaas dit jaar niet naar Ilpendam zou komen?

Samen met een aantal Pieten begon zij een zoektocht naar De Sint. Overal werd gezocht, maar nergens was Sint te bekennen. Zelfs met rooksignalen werd geprobeerd om Sinterklaas te zoeken. En ondertussen stonden de kinderen op de Hefbrug vol spanning te wachten.


Gelukkig werd Sint op een gegeven moment gevonden toen hij op zijn paard richting de Hefbrug reed. Het paard van Sinterklaas bleek koudwatervrees te hebben en niet op de stoomboot te durven, waardoor Sinterklaas dit jaar niet over het water, maar te paard naar de Hefbrug kwam.

Voor burgemeester Kroon, die voor de laatste keer Sinterklaas in Waterland en dus ook in Ilpendam welkom heette, was het een bijzonder moment. Maar natuurlijk ook voor alle kinderen die ook dit jaar Sint en zijn Pieten weer stonden op te wachten.  Na het zingen van de gebruikelijke Sinterklaasliedjes werd de tocht vervolgd naar het Dorpshuis waar weer een groot Ilpendams Sinterklaasfeest werd gepresenteerd.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services