Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas ook op Marken aangekomen

Gepubliceerd: Maandag 22 november 2021 18:56

Sinterklaas ook op Marken aangekomen

Foto: Omroep PIM

Zaterdag stonden de kinderen van Marken met meneer André en burgemeester Marian van der Weele op de kade te wachten. Gelukkig liet Sint niet lang op zich wachten. Hij kwam met de 'Spanje', de stoomboot en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en heel veel Pieten op Marken aan. De organisatie was wederom in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).

Meneer Andre en de burgemeester heetten Sinterklaas van harte welkom. Ook zongen de kinderen liedjes onder begeleiding van Christelijke muziekvereniging 'Juliana' onder leiding van Trijntje Visser. De burgemeester overhandigde de Sint twee sleutels. Een voor de oude huizen en een voor de nieuwe huizen op Marken.

De kinderen waren ontzettend blij (en sommigen ook onder de indruk) van Sinterklaas. Ze gaan hun schoen zetten en doen daar wat lekkers in voor Ozosnel, het paard. Sommigen hebben een verlanglijstje, maar er zijn ook kinderen die nog niet zo goed weten wat ze willen vragen aan de Sint.

Sint ging met de Hoofd Piet op een paardenrijtuig naar Het Trefpunt voor een feestje daar. Sint zelf gaf aan ook heel blij te zijn weer op Marken te zijn na zijn tijd in Spanje.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services