Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas is weer in Waterland!

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 12:49

Sinterklaas is weer in Waterland!

Foto: Ria Houweling

Onder een prachtig zonnetje in de oude binnenhaven van Monnickendam heetten de massaal toegestroomde kinderen en hun ouders Sinterklaas en zijn Pieten weer welkom in Waterland.

Het was de afgelopen jaren wel even wennen dat Sinterklaas met zijn Pieten niet de binnenhaven van Monnickendam kon binnenvaren vanwege onderhoud aan de kademuur. Maar dit jaar werd de traditie weer in ere hersteld en kon juffrouw Anna samen met de burgemeester, de fanfare, en vele honderden kinderen en hun ouders in spanning wachten op de komst van de Goedheiligman.
 
Juffrouw Anna en de Monnickendamse Pietenband zorgden voorafgaand aan de aankomst voor veel gezelligheid. Liederen werden uit volle borst meegezonden en de Sint moet dit harde gezang hebben gehoord onderweg over de Gouwzee naar Monnickendam. Het maakte het laatste stukje navigeren zeer eenvoudig omdat de Pakjesboot gewoon op het gezang af kon varen.

Burgemeester Luzette Kroon stond aan wal om Sinterklaas weer van harte welkom te heten. En terwijl de burgemeester dat deed waren de vele meegekomen Pieten al druk bezig om de kinderen te trakteren op pepernoten.

Na de welkomstwoorden van de burgemeester liep Sinterklaas richting de ook dit jaar weer gereedstaande mooie koets van de familie Hulsebos uit Katwoude. Met de Pietenband voorop, die een heel repertoire aan Sinterklaasliedjes speelde, vertrok de koets met een stoet kinderen en ouders erachteraan richting de katholieke kerk. Daar begon even over 15.00 uur het Pietentheater voor alle kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in Monnickendam.

Het werd een groot feest. En na afloop vertrok Sinterklaas met zijn Pieten naar Waterlandsmuseum de Speeltoren in het centrum van Monnickendam. Daar logeert Sinterklaas de komende periode. Je kunt Sint en Piet er soms zelfs tegenkomen!! Dat is gezellig. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services