Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas is weer in Waterland aangekomen

Gepubliceerd: Zondag 14 november 2021 14:48

Sinterklaas is weer in Waterland aangekomen

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 13 november, komt hij wel, komt hij niet, komt hij wel, komt hij niet? We zagen in het Monnickendammer Kinder Journaal met mevrouw Anna al hoe de tocht met Sint en de Pieten verliep. De Google Piet liet de boot in Spanje, Frankrijk en Engeland aankomen maar gelukkig zagen we zaterdag 13 november: ook in Monnickendam!

De kinderen stonden al klaar op de kade met hun ouders en oma’s en opa’s. Wat een feest. Mevrouw Anna zag door haar verrekijker dat de boot eraan kwam. De brug ging open en ja hoor, diverse boten met allemaal Pieten en natuurlijk op één van de boten stond Sinterklaas op het dek te zwaaien.

Burgemeester Marian van der Weele en mevrouw Anna verwelkomden hem aan wal. Sinterklaas vertelde dat hij een goede reis had gehad en had mooi weer meegenomen uit Spanje. De kinderen zongen liedjes, gaven een boks aan Sinterklaas als ze dicht genoeg bij het hek stonden en kregen verpakte snoepjes van de rondlopende Pietjes. 

Nu Sinterklaas weer in Waterland is aangekomen kunnen de kinderen weer hun schoen zetten en natuurlijk gaat daar een wortel in, of een boterham en bij sommige kinderen gras of klavertjes. Door veel schoorstenen heen zullen ’s avonds liedjes te horen zijn en zal Sint lijstjes vinden met gewenste cadeautjes erop. De komende weken krijgen Sint en de Pieten het druk, te beginnen in de Grote Kerk in Monnickendam waar de schoolkinderen een programma met mevrouw Anna hebben.

We wensen Sint en de Pieten een mooie tijd toe hier in Waterland.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services