Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas is weer in Monnickendam aangekomen

Gepubliceerd: Dinsdag 19 november 2019 22:19

Sinterklaas is weer in Monnickendam aangekomen

Foto: Omroep PIM

Het weer was rustig maar langs de kades rond de binnenhaven stond het rijen dik met kinderen en hun families. Mevrouw Anna hield de kinderen bezig met liedjes in de haven, terwijl iedereen met spanning uitkeek naar de komst van Sinterklaas.

Sinterklaas was ondertussen in aantocht en net bij de Gouwzee mocht PIM aan boord komen voor een interview. De reis was goed verlopen en hij keek erg uit naar zijn ontmoeting met de kinderen.

Met het bekende geluid van de stoomboot kwamen de boten met Sinterklaas, de Pieten en uiteraard ook de pakjes de haven in. Burgemeester Luzette Kroon verwelkomde Sint en was duidelijk blij met zijn veilige aankomst.

Sint zelf kon niet wachten om alle kinderen een hand te geven, wat een hele klus was met zoveel handjes en je kon zien dat zowel Sint als de kinderen ervan genoten. De Pieten deelden snoep uit en maakten grapjes.

Uiteindelijk gingen Sinterklaas en de burgemeester op de Middendam met de koets met de prachtige paarden mee, voor de rondrit door de stad achter de muziek aan.

Naar de kerk
De kinderen van groepen 1-4 waren weer uitgenodigd voor een feestelijke middag in de katholieke kerk. Die was dan ook stampvol. Ook hier hield mevrouw Anna de kinderen bezig en er kwamen ook danspietjes. De kinderen dansten vrolijk mee. En wie kwam er natuurlijk ook bij: Sinterklaas!


De komende weken is Sint erg druk met het bezoeken van scholen en verenigingen dus we zullen hem vast nog zien.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services