Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas gelukkig toch weer in Monnickendam aangekomen

Gepubliceerd: Zondag 13 november 2022 19:07

Sinterklaas gelukkig toch weer in Monnickendam aangekomen

Foto: Omroep PIM

De Wegwijs-Piet is een schatje, maar er is toch altijd een beetje twijfel of hij nou precies weet wat hij moet doen. Aan alle twijfel kwam echter een einde toen de stoomboot rondom de afgesproken tijd toch vanuit Spanje aankwam in Monnickendam.

Mevrouw Anna, dans-Pieten en DJ-Piet hielden de kinderen lekker bezig in de binnenhaven van Monnickendam. Burgemeester Marian van der Weele had haar ambtsketen om, zoals afgesproken met mevrouw Anna, en stond ook klaar om Sinterklaas te ontvangen en te woord te staan. Ze bedankte ook de KNRM uit Marken, want die dappere mannen hadden de boot weer goed de haven binnen geloodst.

Het was een gezellige boel rondom de haven met liedjes en dansjes en toen de Pieten eenmaal aan wal waren, deelden ze pepernoten uit. Sinterklaas had het erg druk om zoveel mogelijk kinderen een hand of box te geven voordat hij per speciale koets (zonder paardenkracht) zijn rondrit ging maken. Muziekvereniging Olympia/Con Brio liep voor de koets uit en speelde Sinterklaasliedjes.

Voor schoolgaande kinderen was in de Grote Kerk het Pietenfeest, met mevrouw Anna, Sinterklaas en de Pieten. Meneer Grijsjes uit het Monnickendammer Sinterklaasjournaal was er ook en werd niet goed van al die kleuren en gezelligheid. Maar uiteindelijk liep ook dat weer goed af, met kleur!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services