Het kloppend hart van Waterland
Live

Sint Nicolaas stapt op zaterdag 18 november aan wal in Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 10:54

Sint Nicolaas stapt op zaterdag 18 november aan wal in Monnickendam

Op zaterdag 18 november is het alweer zover. Dan stapt Sint Nicolaas met zijn Pieten weer aan wal aan het Galgeriet ( t.o.v het Prooyen) in Monnickendam. De binnenhaven is helaas nog niet bereikbaar.

Vanaf 13.15 uur begint het spektakel rond de binnenhaven. Er is veel muziek van de Monnickendamse Pietenband en de presentatie is in handen van Mevrouw Anna.

Om 13.45 uur is de stoomboot in aantocht en als Sint Nicolaas om 14.00 aan wal stapt, wordt het gezelschap ontvangen door burgemeester Luzette Wagenaar. Er gaat een gerucht dat er wel heel veel pieten dit jaar meekomen . En zij hebben zin in het feestje. Moet daar dan niet een extra grote boot voor meekomen uit Spanje? We gaan het zien…

Zijn jaarlijkse rijtoer wil Sinterklaas graag in de mooie koets van de familie Hulsebos uit Katwoude afleggen. Natuurlijk gaat de Pietenband voorop. Sinterklaas houdt ook zo van al die liedjes! Na de rijtoer begint het Pietentheater in de RK kerk aan het Noordeinde om 15.15 uur. Dit theater is voor alle kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in Monnickendam en voor de Monnickendammer kinderen uit deze groepen die elders naar school gaan. Daarna zal Sint met zijn Pieten vertrekken naar zijn logeeradres.

Waar slapen Sinterklaas en zijn Pieten eigenlijk??
Sinterklaas logeert met zijn gevolg in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in het centrum van Monnickendam. Hij heeft daar een verdieping besproken om met zijn Pieten tijdelijk te verblijven. Je kunt Sint en Piet er soms zelfs tegen komen!! Dat is gezellig. Kijk voor meer informatie op de website van het museum .

Toegang tot het Pietentheater in de RK Kerk
Alleen met een geldig toegangsbewijs mogen kinderen naar binnen en er worden beperkt ouders toegelaten (slechts 1 ouder of verzorger van een 4 of 5-jarig kind), vanwege de veiligheidsvoorschriften. Hier zal streng op worden toegezien, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Bewaar je lampion voor het uitzwaaifeest op 6 december!
Ook dit jaar wordt de Sint in Monnickendam uitgezwaaid op zijn verjaardag op woensdag 6 december. De Grote Kerk (De Zarken) te Monnickendam, is dan vanaf 18.00 uur geopend en het (gratis) feest start om 18.15 uur. Vanaf de Grote Kerk gaat de Sint met al zijn pieten in optocht naar het Galgeriet (dezelfde plek als de aankomst). Bewaar je lampion en neem deze mee naar de uittocht voor een extra vrolijke wandeling.

Bron: Sint Nicolaas Comité Monnickendam


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services