Het kloppend hart van Waterland
Live

Sint Nicolaas stapt op zaterdag 17 november aan wal in Monnickendam

Gepubliceerd: Woensdag 14 november 2018 16:27

Sint Nicolaas stapt op zaterdag 17 november aan wal in Monnickendam

Op zaterdag 17 november is het alweer zover. Dan stapt Sint Nicolaas met zijn pieten weer aan wal in de binnenhaven van Monnickendam.

Vanaf 13.15 uur begint het spektakel rond de binnenhaven. Er is veel muziek van de Monnickendamse Pietenband en de presentatie is in handen van Mevrouw Anna. Dit jaar zal Sinterklaas aankomen in het midden van de haven waardoor de kinderen aan de havenstraatkant en vanaf de Gooise kade, beter zicht hebben op de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Om 13.45 uur is de stoomboot in aantocht en als Sint Nicolaas om 14.00 aan wal stapt, wordt het gezelschap ontvangen door Mevrouw Anna en onze burgemeester Luzette Kroon. Vorig jaar was het een swingend feestje. Daar hebben de Pieten dit jaar weer heel veel zin in. Fijn dansen op de sinterklaasliedjes.

Zijn jaarlijkse rijtoer wil Sinterklaas graag in de mooie koets van de familie Hulsebos uit Katwoude afleggen. Natuurlijk gaat de Pietenband voorop . Sinterklaas houdt ook zo van al die liedjes! Na de rijtoer begint het Pietentheater in de RK kerk aan het Noordeinde om 15.15 uur .Dit theater is voor alle kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in Monnickendam en voor de Monnickendammer kinderen uit deze groepen die elders naar school gaan. Daarna zal Sint met zijn Pieten vertrekken naar zijn logeeradres.

Waar slapen Sinterklaas en zijn Pieten eigenlijk??
Sinterklaas logeert met zijn gevolg in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in het centrum van Monnickendam. Hij heeft daar een verdieping besproken om met zijn Pieten tijdelijk te verblijven. Je kunt Sint en Piet er soms zelfs tegen komen!! Dat is gezellig. Kijk voor meer informatie op de website van het museum . De prijsuitreiking van de Sinterklaas-knutsel – en tekenwedstrijd zal ook op 2 december in het museum plaatsvinden.

Toegang tot het Pietentheater in de RK Kerk
Alleen met een geldig toegangsbewijs mogen kinderen naar binnen en er worden beperkt ouders toegelaten (slechts 1 ouder of verzorger van een 4 of 5-jarig kind), vanwege de veiligheidsvoorschriften. Hier zal streng op worden toegezien, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Bewaar je lampion voor het uitzwaaifeest op 6 december!

Ook dit jaar wordt de Sint in Monnickendam uitgezwaaid op zijn verjaardag op woensdag 6 december. De Grote Kerk (De Zarken) te Monnickendam, is dan vanaf 18.00 uur geopend en het (gratis) feest start om 18.15 uur. Vanaf de Grote Kerk gaat de Sint met al zijn pieten in optocht naar de haven om daar weer op te boot te stappen. Bewaar je lampion en neem deze mee naar de uittocht voor een extra vrolijke wandeling.
 
Bron: Sint Nicolaas Comite Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services