Het kloppend hart van Waterland
Live

Simon van Geldorp benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 11:02

Simon van Geldorp benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Foto: Omroep PIM

Maandagavond 13 november 2017 heeft onze burgemeester Luzette Wagenaar een Koninklijke Onderscheiding opgespeld bij Simon van Geldorp. En niet zomaar een. Simon van Geldorp is door de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Simon was naar het gemeentehuis gelokt met de smoes dat hij daar een belangrijke vergadering moest bijwonen. Een totaal verbijsterde Simon werd daar door de burgemeester uit de vergadering van de SPOORraad gehaald, en meegenomen naar de zaal ernaast. Daar wachtten familie en vrienden van Simon op dat wat er ging gebeuren.

De lijst van Simon’s vrijwilligersactiviteiten is lang en breed. Na een werkzaam leven aan de UvA en als wethouder in Waterland, heeft hij veel bestuurswerk verricht in allerlei organisaties. Zo was Simon lange tijd voorzitter van de Raad van Toezicht van SPOOR, het bevoegd gezag van alle openbare basisscholen in de regio Waterland. Onder zijn leiding werden de scholen voor basisonderwijs verzelfstandigd tot een grote koepel met een Raad van Toezicht op afstand.

Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft jarenlang kunnen werken met Simon als pleitbezorger voor Kunst en Cultuur, maar ook Natuur en Wetenschap had zijn aandacht. Dichter bij huis was Simon sterk betrokken bij de Catharinastichting in Zuiderwoude. Ook hier gaat het om culturele activiteiten, maar dan op lokaal niveau. De lijst wordt nog langer als we alle activiteiten opsommen. Tenslotte nog één bezigheid: de Stichting woon- en werkruimte voor Kunstenaars in Amsterdam.

Door al deze bijzondere activiteiten krijgt Simon de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een hoge onderscheiding voor heel veel vrijwilligerswerk.

Na de uitreiking was er natuurlijk gelegenheid voor felicitaties en mooie woorden. Met daarbij bloemen en cadeaus. Dit alles werd afgesloten met een glas oranjebitter en een hapje.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services