Het kloppend hart van Waterland
Live

September is feestmaand in Waterlandsmuseum de Speeltoren

Gepubliceerd: Donderdag 01 september 2022 16:27

September is feestmaand in Waterlandsmuseum de Speeltoren

Foto: Omroep PIM

Ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van de huidige vorm van het museum de Speeltoren is er een speciale jubileumboekje uitgegeven. In dit boekje worden 10 museumschatten uit het museum uitgelicht en ondersteund met mooie kleurenfoto`s. Een aantal (oud) vrijwilligers uit het museum hebben hun medewerking aan dit boekje verleend.

Omroep PIM sprak met een van de schrijvers Paul van `t Hof Paul was al vrijwilliger voor dat het museum verbouwd werd. Hij kent vele verhalen behorende bij de museumschatten die het museum rijk is. Een schat met een naam die menig Monnickendammer kent is Jan Haring. Naast dat er een feestelijk weekend naar hem vernoemd is speelde deze held een belangrijke rol bij o.a. de Slag op de Zuiderzee.

Naast de genoemde 10 schatten vermeld in het boekje heeft Paul nog vele andere stukken waar hij meer over kan vertellen. Het goede nieuws is dat Paul een van de gidsen is die in september een gratis rondleiding langs de museumschatten aanbiedt. Deze worden gehouden op 4, 7, 18 en 25 september.

Voor kinderen vanaf 5 jaar worden er verschillende gratis feestworkshops gehouden op woensdagmiddagen van 15.00 tot 16.00 uur.

Het museum viert feest en doet dat graag met al haar bezoekers. Het jubileumboekje is in het museum verkrijgbaar.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services