Het kloppend hart van Waterland
Live

See by Drive en De Ouwe Blauwe slaan handen ineen

Gepubliceerd: Maandag 06 april 2020 19:34

See by Drive en De Ouwe Blauwe slaan handen ineen

Een nieuw bedrijf in Waterland, See by Drive, en een bestaand restaurant maar net verhuisd, De Ouwe Blauwe, slaan de handen ineen tijdens de Coronacrisis.

See by Drive is een bedrijf van twee vrienden, Erik Blokker en Errol Phefferkorn, en heeft een tijdelijk onderkomen op het Galgeriet. Ze verhuren elektrische scooters en kleine elektrische groene karretjes, zogenaamde E-cars. Voor een dagje eropuit met vrienden, familie of met collega's tijdens een bedrijfsuitje. Je moet wel een brommer- of autorijbewijs hebben om ermee te kunnen rijden.

De Ouwe Blauwe is een bestaand restaurant aan de haven, maar ze zijn onlangs verhuisd naar het verbouwde voormalig Marker Veerhuis. De opening vond plaats op 29 februari en het draaide 2 weken goed tot ze moesten sluiten vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen. Rico de Rover en zijn team besloten daarop maaltijden te gaan verzorgen die kunnen worden afgehaald of bezorgd. Maar ja, hoe kun je die maaltijden nou het beste bezorgen?

Errol en Erik gingen in gesprek met Rico en een samenwerking was geboren. Na een paar dagen vol drukke voorbereidingen had De Ouwe Blauwe een afhaal- en bezorgmenu, waren er allerlei hygienemaatregelen getroffen, en ook was de bezorging geregeld: met de groene karretjes van See by Drive!

De Ouwe Blauwe is niet alle dagen geopend. Van donderdag tot en met zondag worden er maaltijden bezorgd of kunnen deze worden afgehaald. En de meiden die normaal de klanten bedienen in het restaurant? Zij rijden nu door heel Monnickendam in de groene karretjes om de bestellingen te bezorgen. See by Drive en De Ouwe Blauwe laten zien hoe ondernemers elkaar door deze rare tijden heen proberen te helpen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services