Het kloppend hart van Waterland
Live

See by Drive’ gaat naar Marken verhuizen

Gepubliceerd: Vrijdag 19 maart 2021 14:31

See by Drive’ gaat naar Marken verhuizen

Foto: Pieter Pereboom

Het E-scooter en E-car verhuurbedrijf ‘See by Drive’ gaat vanaf maandag 22 maart aanstaande verhuizen van Monnickendam naar Marken. Het is nu nog gevestigd aan het Galgeriet 11 in Monnickendam, maar vanaf volgende week op Kruisbaakweg 5 op Marken.

De groene E-cars (golfkarretjes) en E-scooters worden dan verhuurd vanaf Marken. Voor de verhuur van deze vervoermiddelen zijn wel wat regels veranderd.

De algemene voorwaarden van ‘See by Drive’ zijn gewijzigd en daarin is opgenomen dat de E-cars en E-scooters Marken niet meer in mogen rijden. Dit geldt ook voor een ritje naar het Paard van Marken (vuurtoren) of een rondje over omringdijk van Marken. De huurders kunnen Marken alleen verkennen te voet. Daar wordt ook op gewezen bij de verhuur en de huurder moet ook hiervoor tekenen. Als ze met de E-car of E-scooter wel Marken in gaan, gaat dat de huurder geld kosten (boete). De werkgroep Toerisme van de Stichting Eilandraad Marken heeft bijgedragen aan deze afspraken.

De E-cars moeten vanaf heden wel op de N518 gaan rijden en niet meer op het fietspad. Een E-scooter mag je wel meenemen met de Marken Express, maar je dient de E-scooter dan wel te voet aan de hand mee te nemen vanaf de gemeentelijke parkeerplaats, door de (grote) straten van Marken, tot en met de afmeerplaats van de Marken-Express aan de haven.

Wie overlast ondervindt van de groene vervoermiddelen kan telefonisch contact opnemen met Errol of een Whatsapp sturen naar ( 06-57285058. Een mail sturen naar info@seebydrive.nl kan natuurlijk ook.

 

Bron: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services