Het kloppend hart van Waterland
Live

Scoutinggroep Waterland trotseert de elementen

Gepubliceerd: Zaterdag 02 april 2022 15:37

Scoutinggroep Waterland trotseert de elementen

Foto: Omroep PIM

Het Hemmeland mag dan flink onder water staan, maar gelukkig bleek het pand van Scoutinggroep Waterland niet onder water te staan. De Bevers en de Welpen trokken dus hun laarzen aan en trotseerden de elementen op het Hemmeland.

Een Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, speltakken genoemd. De jongste speltak bij scouting zijn de Bevers en de Welpen. Iedere speltak komt 1 keer per week samen; dit heet een 'opkomst'. De opkomst van deze week was vanwege de wateroverlast op het Hemmeland deze week iets anders dan normaal. 

Omdat het scoutinggebouw niet bereikbaar was via de reguliere weg voor fietsen en/of auto's werd er afgesproken bij de bushalte aan de Cornelis Dirkszoonlaan. Van daaruit liepen de Bevers en de Welpen naar het Mirror Paviljoen en van daaruit langs de strandjes naar hun scoutinggebouw. 

De leiding van Scoutinggroep Waterland had een dag eerder al gekeken op het Hemmeland en een route uitgestippeld via waar het scoutinggebouw bereikbaar was. De ouders van de scouts waren op de hoogte gebracht dat de opkomst door kon gaan, maar wel kregen de scouts het dringende verzoek om laarzen aan te trekken. En deze waren hard nodig om de soms diepe plassen op de route zonder natte voeten door te komen.

Uiteindelijk werd het weer een ouderwets gezellige middag bij de scouting. En kunnen de scouts terugkijken op wederom een heel leuk scouting-avontuur!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services