Het kloppend hart van Waterland
Live

Scoutinggroep Waterland haalt Vredeslicht op in Utrecht

Gepubliceerd: Maandag 25 december 2017 15:24

Scoutinggroep Waterland haalt Vredeslicht op in Utrecht

Foto: Omroep PIM

Inmiddels een traditie voor Scoutinggroep Waterland en Omroep PIM: het ophalen van het Vredeslicht in Utrecht.

Al meer dan 20 jaar wordt jaarlijks in Bethlehem het Vredeslicht ontstoken aan de eeuwigdurende vlam in de Geboortekerk van Jezus Christus in Bethlehem, waarna kinderen en jongeren uit allerlei landen het verspreiden over de hele wereld. Vanuit Wenen brengt een Nederlandse groep het Vredeslicht naar Utrecht.

Op zaterdagmorgen ging de leiding van Scoutinggroep Waterland samen met twee scouts met het openbaar vervoer naar Utrecht. In het NS Trefpunt in Utrecht werd het Vredeslicht overhandigd aan ruim 30 scoutinggroepen. Deze scoutinggroepen zorgen voor verspreiding van het Vredeslicht door heel Nederland. En zo ook Scoutinggroep Waterland, terug in Monnickendam gingen zij naar verzorgingshuis Swaensborch. Daar zongen zij samen met de bewoners enkele kerstliedjes en deelden zij zelf versierde potjes met het Vredeslicht uit.

's Avonds verzamelden alle scouts zich in het clubhuis op het Hemmeland. Met een zelfgemaakte maaltijd en een toespraak van de voorzitter sloten zij het jaar gezamenlijk af. Ook kreeg Florinda de Baat, leiding bij Scoutinggroep Waterland, een bronzen waarderingsteken voor haar inzet voor Scoutinggroep Waterland.

Scoutinggroep Waterland wenst hierbij alle inwoners van Waterland fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services