Het kloppend hart van Waterland
Live

Schemervaartochten naar de blauwe kiekendieven in het Ilperveld

Gepubliceerd: Woensdag 01 februari 2017 11:00

Schemervaartochten naar de blauwe kiekendieven in het Ilperveld

Na het succes van de eerste schemertocht organiseert Landschap Noord-Holland nogmaals twee vaartochten. Dat gebeurt op zondag 12 februari van 7.00-9.00 uur en van 16.00-18.00 uur.

De natuurvaartochten in het Ilperveld zijn uniek in de winter! Maar er is ook iets bijzonders te zien. Een groep blauwe kiekendieven heeft deze winter in dit natuurgebied een slaapplaats. Binnenkort vertrekken ze weer om te broeden in het hoge noorden. De schipper brengt u naar de slaapplaats van de majestueuze roofvogels. Hij weet de exacte plek en kan veel over deze vogels en hun gedrag vertellen. Dit is een unieke kans om ze van dichtbij te zien. U kunt kiezen voor een vroege tocht of eentje aan het eind van de middag. Dan is de kans het grootst dat we de vogels te zien krijgen

Wat kunt u zien? ‘s Morgens vertrekken we in het donker. Terwijl we op weg zijn wordt het langzaam licht. Met wat geluk krijgen we de blauwe kiekendieven te zien. Ze maken zich klaar om te gaan jagen en we zien ze vertrekken. Het is prachtig om dit mee te maken! Aan het eind van de middag kunt u beleven hoe de vogels weer op de slaapplaats arriveren. Voor koffie en thee voor de deelnemers aan de vaartocht wordt gezorgd.

Tip van de boswachter: Kleed u warm aan! En vergeet - als u er een heeft - uw verrekijker niet!

Zin om mee te gaan? U vindt alle informatie op www.ilperveld.nl.
Verzamelen: Bij de parkeerplaats van natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services