Het kloppend hart van Waterland
Live

S.V. Marken MO15 kampioen

Gepubliceerd: Zondag 08 december 2019 09:27

S.V. Marken MO15 kampioen

Foto: Pieter Pereboom

Zaterdagmorgen om half negen speelde SV Marken M015 de wedstrijd tegen concurrent Kadoelen. Alhoewel ze ruim mochten verliezen was het voor de meiden een spannende kampioenswedstrijd.

Na een aantal kansen van de thuisploeg maakte SV Marken MO15 uit de derde keer dat ze gevaarlijk voor doel kwamen de heerlijke 0-1. Daarna bleven zij de bovenliggende ploeg. De 2e helft ging gelijk op echter de scheidsrechter was de twaalfde extra man. Hij floot alles tegen, maar SV Marken liet zich niet gek maken en bleef hun eigen spel spelen. Dit resulteerde in een paar 100% kansen waar ze eigenlijk de 2e hadden moeten maken. Daarom bleef het spannend tot het einde. Na 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af. De euforie was zowel binnen als buiten het veld groots!

Eerste hoofdprijs
Na vijf seizoenen heeft dit team eindelijk haar verdiende eerste hoofdprijs binnen. Vier seizoenen achter elkaar hebben ze net naast het kampioenschap gegrepen, met daarbij de evenaring van het aantal tweede plekken van Joop Zoetemelk in de ronde van Frankrijk.

Geïnspireerd door Kelly & Daphne
Onder leiding van de huidige hoofdtrainer is begin 2014 de kern van dit elftal begonnen met voetballen. Dit mede geïnspireerd door een bezoek van Kelly Zeeman en Daphne Koster aan basisschool de Rietlanden in oktober 2013.

Na een half seizoen trainen werd op 23 augustus 2014 de eerste officiële wedstrijd gespeeld. Gevolgd door de eerste competitiewedstrijd in september. Op 1 november 2014 werd de eerste overwinning behaald. Met een in de winterstop uitgebreide selectie eindigde ze in het voorjaar als middenmoter in de competitie. Het volgende seizoen werden ze in de Tweede en Eerste Klasse nipt tweede, tweemaal achter Zeeburgia. Met toernooiwinst bij Delta Sport en op het eigen Markermeertoernooi werd reikhalzend uitgezien naar het volgend seizoen.

Door het enthousiasme en het succes van de meiden van SV Marken waren vier meiden geïnspireerd geraakt om in het derde seizoen bij Marken te komen voetballen. Ook werd de technische staf uitgebreid met een nieuwe trainer. Het eerste seizoen op een groot veld werden wederom afgesloten met tweemaal een tweede plek, ditmaal in de tweede klasse.

Na de acteerprestaties in het begin van het vierde seizoen voor het promotiefilmpje van de KNVB, werd weer een tweede plaats behaald, nu achter Volendam. Sportief hoogtepunt was de deelname aan de Hoofdklasse in het voorjaar van 2018. Na een stroef begin, sloten ze de competitie in een onderling duel tegen Spakenburg af met een knappe achtste plaats.

Met een nieuwe spits als aanwinst werd in de eerste seizoenshelft als MO15 wederom een knappe tweede plaats bemachtigd. De tweede helft van het seizoen werd in de Eerste Klasse met een vierde plaats afgesloten. Sportief gezien lijkt dit minder maar als je in een moeilijk seizoenshelft kan laten zien wat je als speelster en als team binnen en buiten het veld waard bent, dan is dit iets om zeer trots op te zijn. Als toetje mochten de meiden van SV Marken MO15 van de KNVB, als dank voor hun eerdere acteerprestaties, naar de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje leeuwinnen.

De trainersstaf: "In de afgelopen jaren zijn jullie gegroeid van meisjes bij Marken ME1 tot Marker meiden onder de 15. Jullie hebben jezelf als individu ontwikkeld zowel technisch als mentaal. Snelheid, kracht, techniek, onverzettelijkheid en tactisch inzicht zijn voorbeelden van kwaliteiten die jullie jezelf eigen hebben gemaakt.

Het meest trots zijn wij hoe jullie je als team hebben ontwikkeld. Het plezier om met elkaar te voetballen en de wil om met elkaar te willen winnen spat ervan af. Een collectief, met elkaar voor elkaar strijdend voor een zo goed mogelijk resultaat. Met vaak goed voetbal. Wedstrijden spelen met intensiteit, gesteund door een vaste technische staf en een groeiende supportersschare.

Op deze voetbaltaart ontbrak alleen nog het allerhoogst haalbare voor iedere voetballer op Marken: een rit als kampioen op “de kar” door Marken. Aan het begin van dit najaar hebben we ons dit expliciet als doel gesteld. Elke wedstrijd hebben jullie hiervoor gestreden. Met vandaag het resultaat: KAMPIOEN VAN DE 1e KLASSE. Als technische staf zijn wij trots om deel uit te maken van dit voetbalavontuur.


Trainers en leider van Marken MO15: Pieter de Groot, Leon Schipper, Albert van Veen"

 

Tekst: SV Marken / Foto: Pieter Pereboom

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services