Het kloppend hart van Waterland
Live

RSWP heet nu WelzijnWonenPlus

Gepubliceerd: Dinsdag 16 februari 2021 11:21

RSWP heet nu WelzijnWonenPlus

Foto: Omroep PIM

Sinds december 2020 prijkt er een andere naam op het kantoor van de welzijnsorganisatie RSWP in Monnickendam. De organisatie heeft haar naam gewijzigd in WelzijnWonenPlus. In het logo staan ook de woorden `Voor elkaar` afgebeeld. Wat de organisatie allemaal voor diensten aanbiedt vroegen wij aan drie werknemers.

Er zijn 77 vrijwilligers actief in Waterland bij WelzijnWonenPlus. Channa de Vries is consulent bij WelzijnWonenPlus. Zij bieden verschillende diensten aan thuiswonende ouderen. Een voorbeeld is dat vrijwilligers klusjes kunnen uitvoeren, zoals boodschappen halen, de tuin bijwerken of gewoon een luisterend oor bieden.

Tine Verdonk organiseert vervoer naar de vaccinatielocaties. En zij regelt ook de telefooncirkel. Een mooi initiatief wat inhoudt dat er elke dag naar de ouderen gebeld wordt.

Nancy Sijmonsbergen ondersteunt mantelzorgers. Zij weet als geen ander dat de taak van mantelzorger zwaar kan zijn. Ook bieden ze online cursussen aan voor mantelzorgers.

Het motto van Welzijn Wonen Plus is `We helpen mensen elkaar te helpen'. En dat zij dit doen hebben we vandaag gehoord van drie bevlogen consulentes.

Tekst: Anne-Mieke Does


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services