Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotaryclubs regio Waterland overhandigen cheque aan Voedselbank Purmerend

Gepubliceerd: Dinsdag 04 augustus 2020 17:50

Rotaryclubs regio Waterland overhandigen cheque aan Voedselbank Purmerend

Foto: Rotary Monnickendam

In de huidige coronatijd is het lastig fysiek fondsen te werven voor de goede doelen die de Rotaryclubs in de regio Waterland een warm hart toedragen. Op initiatief van Rotaryclub Monnickendam werd daarom medio mei een crowdfundingsactie gestart voor een financie¨le bijdrage aan Voedselbank Purmerend. De opbrengst werd tijdens de jaarlijkse barbecue van de voedselbank op vrijdag 31 juli overhandigd.

Versproducten
Voedselbank Purmerend verzorgt voedselpakketten in Purmerend en omliggende gemeenten voor inwoners die in financieel zwaar weer zitten. Voorzitter Willem Friso Dekker: ‘De inhoud van deze pakketten wordt verzameld door onze circa 30 vrijwilligers. Als alle producten binnen zijn, maken we er vervolgens voedselpakketten van in onze loods aan de Van IJsendijkstraat 164a in Purmerend. De pakketten worden elke week door onze clie¨nten opgehaald en varie¨ren in grootte voor de verschillende huishoudens. De inhoud is natuurlijk sterk afhankelijk van het aanbod en vaak zijn met name de versproducten als groente, fruit en zuivel schaars. Daarom is de bijdrage van de gezamenlijke Rotaryclubs voor deze specifieke producten zeer welkom.’ 

 


Gezamenlijke actie
De gezamenlijke Rotaryclubs in de regio Waterland ondersteunen het belang van Voedselbank Purmerend. Tijdens de overhandiging van de cheque bedankte Lewi Vogelpoel van RC Monnickendam, namens alle deelnemende clubs in de regio, de vrijwilligers van de voedselbank voor hun goede werk en tomeloze inzet. De crowdfundingsactie bracht (na aftrek van kosten) € 2.847,29 op voor dit goede doel. Hiervoor overhandigde zij symbolisch een cheque aan Willem Friso. Naast deze financie¨le bijdrage was er voor alle vrijwilligers van de voedselbank nog een koele traktatie na afloop van hun jaarlijkse barbecue, die met veel dank werd ontvangen.


 

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. In de regio Waterland zijn 6 clubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC Purmerend- Polderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam. 

 


Over Voedselbank Purmerend
De vrijwilligers van Voedselbank Purmerend geven al meer dan tien jaar voedselpakketten uit. In het begin alleen voor de gemeente Purmerend, later is het werkgebied ook uitgebreid met de gemeenten Edam-Volendam, Beemster, Landsmeer en Waterland. Op dit moment bedient de organisatie ongeveer honderd mensen per week.

 

 

 

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services