Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotaryclub Monnickendam verkoopt mosselen met friet voor het goede doel

Gepubliceerd: Maandag 24 juli 2023 17:01

Rotaryclub Monnickendam verkoopt mosselen met friet voor het goede doel

Foto: Rotary Monnickendam

Het is inmiddels een traditie dat Rotaryclub Monnickendam elke week op de Monnickendammer Visdagen heerlijke verse mosselen verkoopt, dit jaar zelf met verse friet! De netto-opbrengst hiervan gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar wordt het bedrag gedoneerd aan de Sociaal Cultureel Centrum “De Bolder”.

De Monnickendammer Visdagen, vinden plaats op de volgende vrijdagen: 28 juli, 4 augustus, 11 augustus en 18 augustus van 11.00 – 17.00 uur. Erik de Jongh, voorzitter Rotaryclub Monnickendam: “Onze clubleden staan tijdens deze 4 vrijdagen belangeloos op de markt om de superverse mosselen te koken en aan de man te brengen. De koks onder onze clubleden zorgen ervoor dat je je vingers aflikt bij een portie mosselen. Gekookt met witte wijn, een uitje en vers gesneden groenten, zijn ze niet te versmaden.”

De opbrengst is dit jaar voor Sociaal Cultureel Centrum “De Bolder”. Erik: “Op de 3e vrijdag van de maand wordt er in de Bolder tussen 12.00 – 14.00 uur lunch voor ouderen georganiseerd, dit wordt gedraaid door vrijwilligers. Daarnaast voorzien ze ca. 7 huishoudens van voedselpakketten. Hier dragen wij graag een steentje, zodat er ook een keer wat extra’s gedaan kan worden”.

We verwelkomen jullie graag de komende vrijdagen op de Visdagen!

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 32 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services