Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotaryclub Monnickendam plaatst kerstboom aan Middendam in Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 02 december 2019 15:46

Rotaryclub Monnickendam plaatst kerstboom aan Middendam in Monnickendam

Foto: Rotary Monnickendam

Het begint inmiddels een vertrouwd gezicht te worden: de grote kerstboom van Rotaryclub Monnickendam aan de Middendam. Ook dit jaar is het dankzij vele sponsoren weer mogelijk om een bijzonder fraaie boom te plaatsen, waar veel Monnickendammers plezier aan beleven.

Afgelopen vrijdag was het zover. De kerstboom was door sponsor André Karsten van RC Monnickendam zorgvuldig uitgekozen. Van Geemen GWW zorgde ervoor dat deze op een dieplader naar Monnickendam gebracht werd om vervolgens, met behulp van ander groot materieel uit hun wagenpark, in het speciaal door Leguit & Roos vervaardigde frame geplaatst te worden. Fase 1 was voltooid! Op zaterdag was het de beurt aan elektrotechnisch bureau Ronday BV en G.C. Verweij Machineverhuur om de grote boom te voorzien van verlichting. Na het testen van de verlichting werd deze snel weer gedoofd en is het wachten op de uittocht van de Sint op vrijdag 6 december.

Zodra de schepen van de Sint uit de haven zijn vertrokken (rond 19.30 uur) zal de kerstperiode op een bijzonder ludieke wijze worden ingeluid op de Middendam. Olympia/Con Brio schakelt moeiteloos over van sinterklaas- naar kerstmuziek en op spectaculaire wijze worden vervolgens de lampjes in de boom ‘ontstoken’. Een magisch moment voor alle aanwezigen, dus kom zeker kijken!

Wintermarkt
Op zondag 15 december is RC Monnickendam direct voor de kerstboom te vinden met een sfeervolle kraam vol gezelligheid en heerlijke winterse lekkernijen. Ook de kerstman maakt hier zijn opwachting! Net als voorgaande jaren gaat ook de netto- opbrengst van deze wintermarkt naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Evean Swaensborch en zorgt de club met de actie ‘een stoel voor een stoel’ voor nieuwe gastrolstoelen voor het huis in Monnickendam. U bent van harte welkom op 15 december tussen 12.00 – 17.00 uur!

Stoel voor een stoel
Naast de verkoop tijdens de wintermarkt organiseert RC Monnickendam op dinsdag 17 december een unieke autotoertocht. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar, maar er is veel animo en vol is vol, dus meld u snel aan! Voor €90 bent u verzekerd van een stoel in één van de auto’s. Deze auto brengt u via een panoramische route naar Paleis Soestdijk waar in alle rust exclusief van alle pracht en praal genoten kan worden tijdens een individuele audiotour. De terugreis, via een sfeervolle lichtjesroute, brengt alle deelnemers naar Van der Valk Hotel Volendam waar een heerlijk kerstbuffet met een bijzondere verhalenverteller op u wacht. De dag begint om 12.30 uur in Monnickendam en duurt tot 20.00 uur. Deelnemers worden na afloop weer naar Monnickendam gebracht. Aanmelden kan via stoelenactie@rcmonnickendam.nl of telefonisch bij Jan Zetzema op 06-5373 5000. Helaas is de toertocht, vanwege de toegankelijkheid van het paleis, niet geschikt voor mindervaliden.

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 31 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services