Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotaryclub Monnickendam laat Sterren Stralen voor lokale goede doelen

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2017 11:16

Rotaryclub Monnickendam laat Sterren Stralen voor lokale goede doelen

Net als voorgaande jaren verzorgt Rotaryclub Monnickendam weer een prachtige kerstboom in het sfeervolle centrum van Monnickendam. Ook dit jaar is de ‘Sterren Stralen’ actie verbonden aan goede doelen. Niet alleen wil Rotary Monnickendam het belangrijke werk van Omroep PIM in Waterland ondersteunen, ze wil ook bijdragen aan een speeltoestel, voor kinderen met een beperking, in de speeltuin van Monnickendam. Elkaar helpen; een mooie kerstgedachte vindt u niet?

Na de uittocht van Sinterklaas is er aan de Middendam in Monnickendam wederom een metershoge kerstboom te bewonderen. Eentje die al van ver opvalt en die groot genoeg is om versierd te worden met alle sterren die vanaf 6 december verkocht worden voor deze twee lokale goede doelen. Na het uitzwaaien van de Sint wordt de boom stijlvol verlicht om de kerstperiode in te luiden. Daarna wordt de boom gedeeltelijk gedoofd, maar hoe meer sterren er in de boom hangen, hoe meer lampjes er gaan branden!

Sterren Stralen
Voor € 5,- per stuk kunnen er sterren gekocht worden, deze kunnen worden opgedragen aan dierbaren in de breedste zin van het woord. Op de ster kan een naam, een groet of een wens geschreven worden. De sterren worden vervolgens in de boom gehangen. Na de uittocht van Sinterklaas op 6 december, maar ook op de zaterdagen 9, 16 en 23 december en tijdens de kerstmarkt op 17 december, vinden er rond de boom diverse activiteiten plaats.
De sterren zijn dan bij de boom te koop en tijdens de kerstmarkt verkoopt de club o.a. unieke Monnickendammer kerstkaarten en andere kerstwaar voor het goede doel. Daarnaast zullen leerlingen van het Bernard Nieuwentijt College, in het kader van hun maatschappelijke stage, van 7 t/m 20 december huis aan huis sterren verkopen. Deze sterren kunt u op 9, 16 of 23 december laten ophangen in de boom.

Sterren Stralen óók voor kinderen
Kinderen t/m 12 jaar uit Monnickendam ontvangen gratis een gesponsorde ster. Deze sterren zijn betaald door bedrijven en particulieren, die de ‘Sterren Stralen’ actie sponsoren. Hoe meer sponsoren, hoe meer kinderen een ster krijgen. De kinderen worden met hun ouders uitgenodigd om naar de kerstboom te komen, om daar de ster met wens in de boom te laten hangen op 9 of 16 december.

Samen sterren laten stralen
De club werft meerdere malen per jaar fondsen voor diverse goede doelen en hoopt met deze ‘Sterren Stralen’ actie ook veel geld op te halen voor de twee lokale goede doelen. Daarvoor rekenen ze op ieders bijdrage. Komt u ook langs bij de prachtige kerstboom aan de Middendam? Meer informatie over het project en de voortgang is te vinden op www.sterrenstralenmonnickendam.nl en op de Facebookpagina van Rotaryclub Monnickendam: https://www.facebook.com/SterrenStralenMonnickendam.

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 32 mannen en 9 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services