Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotary Monnickendam financiert nieuwe overlevingspakken voor KNRM Marken

Gepubliceerd: Maandag 21 december 2020 10:32

Rotary Monnickendam financiert nieuwe overlevingspakken voor KNRM Marken

Foto: Omroep PIM

Onder de Rotary kerstboom aan de Middendam vond de overhandiging van de 'Sterren Stralen' actie van 2020 plaats. Dirk Jan van Geemen, jaarvoorzitter van Rotaryclub Monnickendam overhandigde hier de cheque aan Luzette Kroon, voorzitter van KNRM Marken. Dankzij diverse sponsoren, de verkoop van kalenders en een bijdrage van Rotary Foundation in de vorm van een District Grant, kon een bedrag van maar liefst € 13.000 overhandigd worden.

Het werk van de KNRM kan niet genoeg geloofd worden. Jaar in jaar uit helpen de in totaal 1.400 professioneel opgeleide vrijwilligers van de KNRM meer dan 4.000 mensen op zee en op de binnenwateren uit de nood. Van de reddingen op de Gouwzee en het Markermeer neemt KNRM station Marken er ongeveer 100 voor zijn rekening.

Dat kunnen zij uitsluitend doen dankzij goed materiaal en materieel. Daarom is het zo welkom dat de opbrengst van de jaarlijkse ‘Sterren Stralen’-actie van Rotaryclub Monnickendam dit jaar ten goede komt aan een belangrijke investering in dat materieel: namelijk vier overlevingspakken voor de vier nieuwe medewerkers van het KNRM-station in Waterland.

Die overlevingspakken zijn onmisbaar. Ze zijn stevig, duurzaam en waterdicht, geven de redders drijfvermogen en zijn zo goed geïsoleerd dat zij niet onderkoeld raken als ze bij een redding in het water terechtkomen. Omdat de pakken ook nog eens op maat worden gemaakt, zijn ze erg kostbaar. Zo’n pak, dat in Engeland wordt vervaardigd, kost ongeveer 1750 euro per stuk.

Foto Community Waterland
Het benodigde bedrag plus nog enkele duizenden euro’s voor noodzakelijke apparatuur en accessoires zijn door Rotaryclub Monnickendam opgebracht met de verkoop van de Waterlandse verjaardagskalender. De foto’s van lokale natuurlandschappen zijn aangeleverd door Foto Community Waterland en de kalender is door de Rotaryclub zelf ontwikkeld.

In dit interview vertellen Jasper van Buuren en Frans Evers van Rotary Monnickendam over de totstandkoming van hun bijzondere actie.

De kalender kan normaal gesproken in uiteenlopende winkels worden gekocht maar omdat die winkels nu op last van de overheid zijn gesloten, kunt u de kalender rechtsreeks bestellen bij Rotary Monnickendam. Stuur daarvoor een e-mail naar knrm@rcmonnickendam.nl.

Kerstboom aan de Middendam
Al sinds enkele jaren prijkt een grote kerstboom op de Middendam in Monnickendam. Die staat daar ook te schitteren dankzij de jaarlijkse ‘Sterren Stralen’-actie van Rotaryclub Monnickendam. Hoofdsponsor van de boom is dit jaar Jachthaven Waterland. De boom werd er neergezet dankzij de onbezoldigde hulp van Prins Transport, ETB Ronday, GC Verweij & Zn., Van Geemen, Leguit+Roos en MultiMetaal.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services