Het kloppend hart van Waterland
Live

RK Kerk tot de nok toe gevuld bij Elvis Herdenkingsconcert

Gepubliceerd: Zaterdag 15 juli 2017 18:08

RK Kerk tot de nok toe gevuld bij Elvis Herdenkingsconcert

Foto: Omroep PIM

Ter gelegenheid van de 40e sterfdag van Elvis Presley werd in een tot de nok toe gevulde Nicolaas en Antoniuskerk in Monnickendam een groot Elvis Herdenkingsconcert gehouden. Het concert werd door PIM in zijn geheel LIVE uitgezonden.

In de hele wereld wordt de 40e sterfdag van Elvis herdacht. Officieel is deze op 16 augustus, maar de organisatie van het Herdenkingsconcert (Stichting Uit de Kunst en De Happy Flowers) heeft de datum van het concert vanwege de aanstaande zomervakantie naar voren gehaald. Zo konden meer mensen genieten van dit concert.

Het herdenkingsconcert bestond uit een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld projectkoor van 120 mannen en vrouwen, en een gelegenheidsband. Het koor bestaat voor een gedeelte uit de leden van het Monnickendamse koor De Happy Flowers en dit is aangevuld met mensen die zich hebben aangemeld voor dit Elvis Herdenkingsconcert. Onder de bezielende leiding van dirigent Gerarda Bloem heeft het koor in een aantal maanden tijd een groot Elvisrepertoire ingestudeerd.

De belangstelling voor het concert was ongekend. Al ver voordat de deuren van de RK Kerk in Monnickendam opengingen stond er al een rij van mensen te wachten. De rij groeide en groeide en stond op een gegeven moment bijna bij de Speeltoren.

Toen de deuren van de kerk opengingen zagen de massaal toegestroomde bezoekers meteen het gigantische koor staan, waarvan de meesten uitgedost waren in kleding uit de tijd van de Rock & Roll. Vrouwen in petticoats, heren met vetkuiven, en zelfs mannen die de zo kenmerkende pakken van The King hadden aangetrokken. Het koor had van het Volendams Operakoor een tribune geleend waardoor een ieder goed te zien, en vooral goed te horen was.

De belangstelling voor het concert was zo groot dat vele mensen teleurgesteld moesten worden. Vanwege de veiligheid moesten op een gegeven moment mensen bij de deur geweigerd worden. Dus een groot aantal mensen volgde het concert op het plein voor de kerk, maar een nog groter aantal keek hij concert thuis via PIM of in een van de horecagelegenheden van Monnickendam waar de LIVE uitzending van PIM ook te zien was.

Fred Omvlee, de bekende Monnickendamse dominee en Elviskenner, kondigde de nummers aan. En hij had zelf ook nog een prachtige solo met het nummer Amazing Grace. Verder waren er solo's van Jelmer Stolk, Puck Pannegieter en Dave van Pooy, en Ad Hand droeg een gedeelte van Are you lonesome tonight voor. En ook werd het publiek getrakteerd op een schitterend dansoptreden van de meervoudig NL Rock & Roll danskampioen.

Het werd uiteindelijk een onvergetelijk concert. Het koor, de band, en ook zeker het publiek genoot zichtbaar van de vele hits van Elvis die ten gehore werden gebracht. Iets wat zeker voor herhaling vatbaar is. De organisatie laat weten dat zij nog nadenken over de mogelijkheid van een herhaling van dit Elvis-spektakel.

U kunt vanavond (zaterdag 15 juli) vanaf 20.30 uur kijken naar de herhaling van het concert via kanaal 44 van Ziggo en 1442 van KPN, TELFORT en XS4ALL. De herhaling is ook te volgen via onze live-stream op www.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services