Het kloppend hart van Waterland
Live

Rieks Hoogenkamp: de lichte Luther

Gepubliceerd: Donderdag 05 oktober 2017 11:08

Rieks Hoogenkamp: de lichte Luther

Op dinsdag 24 oktober komt Rieks Hoogenkamp naar de Lutherse Kerk in Monnickendam om daar te vertellen over 'de lichte Luther'.

In Duitsland zie je het alom, bij ons minder, maar 2017 is het Lutherjaar, precies vijf eeuwen sinds de (toen nog) monnik Maarten Luther, publiekelijk protest aantekende tegen misstanden in het Christendom van die dagen. Zijn protest had, achteraf gezien, een enorm maatschappelijk en godsdienstig effect!

Luther zelf was een complexe figuur met een diep ernstige, en tegelijk woelige ziel. Hij kon dan ook geweldig uit de bocht vliegen. Er zit aan hem ook een heel lichte kant, van muziek en gedichten, liederen en levendige gesprekken met vrienden aan tafel. Naar die ‘lichte Luther’ neemt Rieks Hoogenkamp, die in Waterland geen introductie behoeft, ons mee, in een boeiende en gezellige avond op dinsdag 24 oktober.

De avond van Kerkplein Waterland vindt plaats in de Lutherse Kerk, Zuideinde 39, Monnickendam. De inleiding en gesprek is van 20.30-22.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis, er staat een collectebus bij de uitgang voor een vrijwillige bijdrage.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services