Het kloppend hart van Waterland
Live

Resultaten evaluatie parkeren en inrijden Marken

Gepubliceerd: Vrijdag 17 augustus 2018 17:22

Resultaten evaluatie parkeren en inrijden Marken

Foto: Pieter Pereboom

De afgelopen periode heeft gemeente Waterland in samenwerking met betrokkenen de wijzigingen met betrekking tot het inrijden en parkeren op Marken besproken en geëvalueerd.

De afgelopen periode heeft gemeente Waterland in samenwerking met betrokkenen (zoals de Eilandraad Marken, enkele ondernemers en verenigingen) de wijzigingen met betrekking tot het inrijden en parkeren op Marken besproken en geëvalueerd.

Uit het overleg bleek dat men tevreden is over de aanpassingen. Iedereen die op Marken moet zijn - bijvoorbeeld bij de voetbal- en tennisvereniging, het Trefpunt of bezorgdiensten en taxi’s - mag nu zonder ontheffing Marken oprijden.

Geparkeerd kan er alleen worden met een parkeervergunning of een bezoekerspas. Bewoners en bedrijven kunnen hiervoor een bezoekerspas aanvragen.

Wel is aangegeven dat er nog regelmatig (bezoekers) doorrijden Marken op. Waarom deze bezoekers doorrijden is niet bekend en de Eilandraad wil dit graag laten onderzoeken. Tevens is er al eerder geadviseerd om extra belijning bij de eerste keerlus aan te brengen. Om. financiële redenen heeft het college besloten om dit nu niet uit te voeren.

De uitslag van de evaluatie vindt u in het document Uitwerking evaluatie Parkeren en Inrijden Marken (onderaan dit artikel).

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services