Het kloppend hart van Waterland
Live

Remembrance Day bij het Propeller Monument

Gepubliceerd: Maandag 15 november 2021 18:04

Remembrance Day bij het Propeller Monument

Foto: Omroep PIM

Zondag 14 november, de zondag het dichtstbij 11 november is het Remembrance Day, oftewel Poppy Day. In Monnickendam zorgt het Herdenkingscomite er elk jaar voor dat er een evenement van wordt gemaakt, voor de Engelsen die zijn gevallen in gemeente Waterland. Hun namen worden genoemd, zodat ze niet worden vergeten. Er waren weer veel mensen naar het monument gekomen die allemaal een poppy kregen.

Frank van der Streek leidde de ceremonie en noemde de namen van de Engelse slachtoffers op, waarna Hayley Bagnall, een Britse inwoonster in Monnickendam, het gedicht in Flanders Fields voordroeg. Burgemeester Marian van der Weele hield een toespraak waarin ze ook ingaat op het neergestorte vliegtuig bij Almere. En ze roept op de getroffenen niet te vergeten. Na haar volgt een vertegenwoordiger van het Britse consulaat, Chief Petty Officer Gary Thompson. Hij is bij de marine in Den Helder voor een periode van drie jaar. Zijn vader en grootvader hebben ook het land gediend. 

De trompettist van Olympia Con Brio speelde de Last Post waarna er twee minuten stilte volgde. Daarna speelde Olympia Con Brio Abide With Me, gevolgd door het volkslied van Engeland en het Wilhelmus. 

Er werden kransen gelegd. Ook het houten kruisje dat iemand uit Engeland heeft opgestuurd om bij het monument te plaatsen voor de omgekomen heer Bloem.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services