Het kloppend hart van Waterland
Live

Regio Zaanstreek/Waterland werkt aan het verduurzamen van monumenten

Gepubliceerd: Zaterdag 12 mei 2018 10:56

Regio Zaanstreek/Waterland werkt aan het verduurzamen van monumenten

Foto: De Groene Grachten

Het verduurzamen van monumenten in de regio Zaanstreek/Waterland gaat de volgende fase in. Wederom ontvangt de regio een bedrag voor het verduurzamen van particuliere monumenten van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Inmiddels hebben vijftien particuliere monumenten van bewoners in de regio een duurzaam advies op maat gekregen. Hieronder bevinden zich diverse woonhuizen, een molen, een Rietveldwoning en een stolpboerderij in Waterland, Edam-Volendam, Purmerend, Beemster en Zaanstad. Enkele eigenaren van deze panden zijn inmiddels ook daadwerkelijk aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun pand. Wethouder Laura Bromet: “Ik ben blij en verheugd dat we weer een stap kunnen zetten in het verder verduurzamen van onze monumentale panden. Projecten zoals deze dragen bij aan een duurzame toekomst voor de regio.”

De uitkomsten van deze adviezen zijn verzameld in de Groene Menukaart van Waterland www.degroenemenukaart.nl/waterland/homepage. Op deze site kunnen monumenteigenaren en geïnteresseerden eenvoudig inspiratie opdoen over alle mogelijkheden om historische panden te verduurzamen.

De komende periode krijgen nog eens 20 panden in de regio een duurzaam advies op maat. Als u in aanmerking wil komen voor zo’n advies, mail dan met Marieke Leeverink van de gemeente Waterland. Ook gaan we in de regio aan de slag met ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. De regels rondom duurzaamheid en welstand zijn in Waterland aangepast en dit wordt verder uitgerold in de regio.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services