Het kloppend hart van Waterland
Live

Regenachtig tweede Soundbites Festival toch een succes

Gepubliceerd: Zaterdag 06 oktober 2018 10:07

Regenachtig tweede Soundbites Festival toch een succes

Foto: Ria Houweling

Afgelopen zaterdag, 22 september, vond voor de tweede keer het Soundbites Festival plaats. Ondanks eerdere, positieve voorspellingen, werd het helaas toch een natte middag en avond. Het eerste uur was het nog rustig, maar toen de optredens begonnen en de eerste hapjes en drankjes werden verkocht, leek de sfeer niet meer stuk te kunnen.

Het begon goed
Op ’t Schulpzand was ’t gelijk feest, dankzij lekkers van Twins Kitchen, Smoking Monnicks en brouwerij De Monnick. Iets verderop, bij Leguit & Roos, ontvingen Ciska en Erik met hun viskar, Garibaldi’s met hun pizza’s en Sushi Oranda hun eerste bezoekers terwijl de vrolijke band FF Anders al stond te swingen. Helaas had Son Pa Ti zich voor de avond afgemeld, wegens een longontsteking van de zangeres. In de tuin van de Lutherse kerk verblijdden de poffertjes van Fred & Ed en de mooie stem van Janina de aanwezigen. En zowaar, af en toe leek de zon door te komen.

Gezelligheid en lekkers
In de Lutherse kerk wisselden Ilse & Michel en Zingend Want hun optredens af en bij Bril & Lens rockten de heren van de Sin City Bastards de brillen bijna van de planken. Joof met haar Indonesische lekkers op de kraam ertegenover vormde een mooi contrast met de kaasblokjes van Willig binnen. Bij Kees de Baat zorgden de vegetarische bitterballen, maar vooral de prachtige muziek van Arjan en zijn jazzvrienden voor een supersfeer. Ook gezellig was het bij de jonge muzikanten van Nailin’ Failin’ en Abandoned.

Groots en ingetogen
Op de Beestenmarkt zorgde bigband The Notorious Monks dat het publiek gelijk in de stemming was. Of waren dat toch die falafel van Bob&Co, de worsten van de Willems en de bijzondere bieren van De Bierderij? In de Doopsgezinde Vermaning waren eerst de dames en heren van close harmony groep Sweet & Low die het publiek liet genieten en later de heren van 2 Accousticc met hun mooie nummers van o.a. Simon & Garfunkel. En wanneer zij pauze hadden, was daar Sonja Elize met haar fijne stem.

Volop vrolijkheid
Op de Middendam begonnen de Happy Flower Singers met hun gezellige Beatles repertoire en ook Boemboe Bali verblijdde het publiek. Helaas geen sangria voor erbij, wegens ziekte van een van de heren en ook het Meezingkoor Waterland kon helaas niet laten zien waar ze goed in zijn, maar dat kwam dus door het weer. De dames Drost en Zetzema in Coffee & Cacao zorgden er direct voor dat iedereen in de stemming was en ook tijdens het optreden van Amber Besseling was het publiek gelukkig. Genieten! De jongens en meiden van Olympia/Con Brio en de 3 mannen met de pannen lieten het knallen met hun trommels en pannen. En om de hele rij af te sluiten waren er de lieve mensen van Be Happy die met veel passie Eritrese, Syrische en nog veel meer wereldse lekkernijen hadden bereid.

Van de regen in de drup
En toen ging het regenen… Steeds harder! En rond half acht zag het er zo slecht uit, dat de tweede band op het Schulpzand, One Clueless Friend, het niet aandurfde om hun apparatuur uit te laden. Mensen schuilden onder partytenten, paraplu’s en uiteindelijk vertrokken zelfs de grootste fans. De locaties binnen waren nog wel enigszins bemenst, maar in de tuin van de Lutherse kerk speelden Rob & Maaike voor een paar lieve buurkinderen, terwijl de rest werd opgeruimd, stopte de bigband omdat instrumenten nat werden, en ging ook bij de jongeren de stekker eruit, omdat er nauwelijks nog iemand stond om voor te spelen.

Positief en dankbaar
En toch is de organisatie positief en dankbaar voor iedereen die zich zo heeft ingezet om dit festival tot een succes te maken! “Het is ontzettend bijzonder om zo’n groots, gratis toegankelijk festival te kunnen neerzetten, met een clubje vrijwilligers en bereidwillige artiesten en ondernemers. Het weer was gewoon het enige waar we geen invloed op hadden, dus dan gaat het mis…”, aldus een van de organisatoren. Hoeveel bezoekers er uiteindelijk waren, laat zich moeilijk schatten. Maar de mensen die er waren, toonden zich razend enthousiast. Op naar de volgende – droge – editie. Om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken is het festivalteam een crowdfunding-actie gestart: https://nl.dreamordonate.com/dromen/soundbites-2019/

Meer weten? Volg het Soundbites Festival op Facebook: www.facebook.com/soundbitesfestival

Bron: Organisatie Soundbites Festival / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services