Het kloppend hart van Waterland
Live

Rabobank Club Support actie levert veel verenigingen en stichtingen een mooi bedrag op

Gepubliceerd: Zondag 21 november 2021 12:47

Rabobank Club Support actie levert veel verenigingen en stichtingen een mooi bedrag op

Foto: Omroep PIM

Jaarlijks geeft de coöperatieve Rabobank een deel van de winst (coöperatief dividend) weg aan stichtingen en verenigingen in de regio. Zo ook Rabobank Waterland en Omstreken waar Eric Zwart de scepter zwaait. 188 Verenigingen en stichtingen hebben zich opgegeven bij de bank en 2.654 leden/klanten van de bank brachten hun stemmen uit.

Je kon op meerdere verenigingen/stichtingen stemmen en in totaal zijn er 7.962 stemmen uitgebracht. Veel gegadigden zorgen ook voor creatieve campagnes om stemmen te trekken. De meest creatieve vereniging/stichting krijgt daar een extra prijs van 250 euro voor.


Alle betrokkenen kwamen in de Purmaryn bijeen en kregen een envelop met de cheque erin, die tot het sein 'Openen maar' dicht moest blijven. Bij binnenlopen in de zaal en later als intermezzo speelde het combo van Stedelijk Orkest Purmerends met zangeres Nathalie Jones.

Eric Zwart liet zien hoe de winst wordt verdeeld over diverse potjes, natuurlijk een deel om in de eigen organisatie te investeren, maar ook een deel voor sponsoring en een deel voor verenigingsondersteuning en een ton wordt aan verenigingen en stichtingen weggegeven. De ledenraad van de Bank deelde de prijs uit voor de meest creatieve campagne. Die ging naar Zwembad Waterdam uit Edam.

Hans van Ekdom van NOC/NSF interviewde de paralympisch, wereld- en Nederlands kampioen Jetze Plat. Hij is Paralympisch, Wereld & Europees triathlon kampioen, Wereldkampioen handbiking en Ironman Hawaï 2017. Daarbij een is enthousiaste prater. Vanaf geboorte kan hij niet lopen door twee onvolgroeide benen, maar heeft vanaf zijn vijfde wel goed leren fietsen met zijn armen. Die man heeft een schouderpartij en bovenarmen! Hij is net terug uit Abu Dhabi waar hij Wereldkampioen paratriatlon werd en 'is nu wel even klaar met de triatlon.'

Hierna mochten de enveloppen open. Veel blijheid steeg op uit de zaal. Ook Omroep PIM kreeg een mooi bedrag. In de foyer interviewde PIM andere gelukkigen uit Waterland, zoals het Sinterklaascomité Monnickendam, Catharinastichting Zuiderwoude, Christelijke Muziekvereniging Juliana Marken, De Broeker gemeenschap uit Broek in Waterland, Fanfarecorps Zuiderwoude, Oranjevereniging Marken, Marker Museum en Vereniging Oud Monnickendam.

De drie verenigingen die het grootste bedrag kregen kwamen allen uit Volendam en volgens Eric Zwart komt dat omdat ze heel veel acties ondernemen om stemmen te krijgen.

Alle aanwezigen waren blij met hun bedrag en investeren het geld weer in hun vereniging voor allerlei activiteiten.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services