Het kloppend hart van Waterland
Live

Raad Waterland draagt Marian van der Weele voor als nieuwe burgemeester

Gepubliceerd: Woensdag 16 december 2020 21:54

Raad Waterland draagt Marian van der Weele voor als nieuwe burgemeester

Foto: Gemeente Waterland

De gemeenteraad heeft in haar raadsvergadering op 16 december 2020 besloten om Marian van der Weele voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Waterland. Zij is thans wethouder in de gemeente Ouder-Amstel.

De vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester heeft de afgelopen maanden op basis van de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld op 26 augustus jl., de selectie gemaakt uit de 47 sollicitanten. De gemeenteraad ziet in mevrouw van der Weele een prima burgemeester die past bij de gemeente en haar inwoners. Mevrouw Van der Weele toont grote interesse in de historie van onze kernen, heeft een goede visie op het toerisme en de waarden van ons landschap. Om dat landschap te verkennen zal de gemeenteraad haar, zoals in de profielschets was te lezen, een paar passende laarzen aanbieden.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting is de installatie van de nieuwe burgemeester op donderdag 11 maart. Mevrouw van der Weele volgt dan Sicko Heldoorn op, die waarnemend burgemeester is geweest sinds maart 2020.

Voorafgaand aan de uitzending van Omroep PIM van de raadsvergadering van donderdag 17 december 2020 zullen wij vanaf 19.00 uur in een interview met Yvonne Gras terugblikken op de totstandkoming van de benoeming van de nieuwe burgemeester.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services