Het kloppend hart van Waterland
Live

Purmerender Roeivereniging

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 13:16

Purmerender Roeivereniging

Foto: Omroep PIM

Een maand geleden riep Purmerender Roeivereniging "De Where" haar (oud)leden op om zaterdag 29 september naar de reünie te komen. Ook een aantal Waterlandse leden gaf gehoor aan de oproep.

Hoewel de roeivereniging in Purmerend is gevestigd zijn er ook enkele leden uit Waterland. Daarnaast wordt er niet alleen in de omgeving van Purmerend gevaren maar gaat de roeivereniging er ook op uit richting Ilpendam, Broek in Waterland, Monnickendam, Overleek en zelfs Marken.

Met een roeiboot van Purmerend naar Marken is geen alledaagse tocht. De tocht naar het Paard van Marken wordt gezien als een echte overwinning en bij een overwinning hoort een beloning. Dus leden die de tocht naar het Paard van Marken hebben voltooid treden toe tot het Genootschap van het Paard van Marken.

Het weer en de hoeveelheid wind zijn daarbij een belangrijke factor over het water van de Purmer Ee en de Gouwzee en daarom wordt de tocht gezien als de ultieme tocht binnen de vereniging.

Binnen de roeivereniging zijn er meerdere instructeurs en examinatoren zodat je goed voorbereid het water op kan gaan. Voor nieuwe leden worden kortere tochten georganiseerd zodat je alle facetten van het roeien onder de knie kan krijgen.

Tijdens de re√ľnie was het een gezellig weerzien van oude bekenden maar ook voor de jeugd was er genoeg te doen. 's Morgens werkten enkele jeugdleden een examen af en 's middags streden de leden om de snelste tijd op een 60 meter baan. 's Avonds kon er heerlijk worden gegeten en gingen de voetjes van de vloer.
reunie

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services