Het kloppend hart van Waterland
Live

PurmerBikes overhandigen cheque van € 5.050,50 aan Huis aan het Water

Gepubliceerd: Woensdag 24 september 2014 12:33

PurmerBikes overhandigen cheque van € 5.050,50 aan Huis aan het Water

In 2014 hebben 13 fietsers van de Purmerbikes vele toertochten in ons land gefietst. Zij lieten zich op het shirt sponsoren door diverse bedrijven.

Wat begon als fietsen met buren in Purmerend vertelde Martin Keuzenkamp, groeide uit tot een idee in de kroeg: Wij, Purmerbikes gaan jaarlijks fietsen voor een goed doel! Dit jaar kozen zij voor Huis aan het Water. Zij fietsten dit jaar gemiddeld 4000 km per fietser. Deze Purmerbikes noemden zich in 2014 Bikes4HuisaanhetWater en overhandigden onlangs in Huis aan het Water een cheque van € 5050,50. Overweging om het Huis aan het Water te kiezen was gelegen in het feit dat juist voor zieke mensen kwaliteit van leven voorop staat. En dat is nu juist de leuze van Huis aan het Water.

Als tweede geschenk brachten zij Richard Bottram mee, die liet zien, dat als je wat wilt, je ook heel veel kunt. Hij verloor zijn vrouw aan longkanker in 2004 en beloofde iets te doen voor anderen. Hij koos om een heel jaar lang elke dag een marathon te lopen als zijn ‘fight against cancer’. Richard liet zien dat het kon. Je kunt veel meer dan je zelf soms denkt. Ook zijn Wheel of Energy, een groot hamsterwiel, stond een jaar op Schiphol Plaza en werd door meer dan 10.000 mensen met 67 nationaliteiten draaiende gehouden. Jong en oud hebben zich ingezet voor een beter leven met kanker. Vriendschappen zijn ontstaan of verankerd en persoonlijke records behaald. Plezier en verdriet zijn op deze (ontmoetings)plaats gedeeld.

De Purmerbikes werden door zijn marathons en het Wheel of Energy geïnspireerd en gingen daarom fietsen tegen kanker en voor Huis aan het Water. Deze 13 fietsers haalden zo het geweldig bedrag van € 5050,50 op.

Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services