Het kloppend hart van Waterland
Live

Project Voorleesexperts in de Gemeente Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 09 februari 2018 10:01

Project Voorleesexperts in de Gemeente Waterland

Foto: Ria Houweling

Sociaal Cultureel Centrum De Bolder is in samenwerking met Karmac Bibliotheek twee jaar geleden gestart met het project Voorleesexperts.

Het project Voorleesexperts is bedoeld om kinderen plezier te laten krijgen in het lezen en daarmee de taalontwikkeling te stimuleren bij gezinnen met kinderen van 1 t/m 12 jaar met een taalachterstand in de gemeente Waterland.

Met dit project willen wij maatwerk bieden in het stimuleren van de spraak- en taalontwikkeling. Wekelijks op een dag en op een vast tijdstip komt een vrijwilliger thuis die zowel de kinderen als de ouders laat kennismaken met het voorleesritueel. Het voorlezen kan ook plaatsvinden in De Bolder of de bibliotheek. Het doel is om de taalontwikkeling te stimuleren en daarmee ook het leesplezier.

Er wordt minimaal tien weken voorgelezen. De voorleesvrijwilliger laat de ouders en kinderen langzaam wennen aan het interactief voorlezen. Ouders kunnen zelf het voorleesritueel in hun eigen taal voortzetten. De kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om gebruik te maken van de bibliotheek.

- Wilt u als voorleesexpert aan de slag?
- Kent u kinderen die baat hebben bij een voorleesexpert?
- Wilt u gebruik maken van het project Voorleesexperts Waterland?

Neem contact op met Angela Kroon via info@debolder.com of telefonisch op 0299-650560.
Meer informatie: www.debolder.com

Bron: Karmac Bibliotheken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services