Het kloppend hart van Waterland
Live

Project “Pronken met Zon” binnenkort gerealiseerd

Gepubliceerd: Maandag 07 mei 2018 10:29

Project “Pronken met Zon” binnenkort gerealiseerd

Foto: Zon op Waterland 1

De coöperatie “Zon op Waterland” werkt al enige tijd aan een zonnestroomproject volgens de postcoderoosregeling bij de familie Pronk aan de Overlekergouw 2 in Broek in Waterland. Zo’n vijfenvijftig belangstellenden hebben zich voor dit project aangemeld. Omdat door Liander eerst een nieuw trafo station moest worden geplaatst hebben zij bijna een jaar moeten wachten voordat het project van start zou kunnen gaan.

Nu is het dan eindelijk zo ver: eind juli zal het trafo station er staan en kan de aansluiting worden gemaakt. Voor de belangstellenden betekent dit dat ze nu hun voorinschrijving kunnen omzetten in een definitieve deelname. Maar omdat het een groot project is en er bovendien ruimte is voor twee projecten, kunnen ook nieuwe geïnteresseerden zich nog steeds aanmelden. 

Ter herinnering: bijna twee jaar geleden hebben wij de coöperatie “Zon op Waterland” opgericht. In deze twee jaar hebben we drie projecten kunnen realiseren, twee in de Noordmeer bij Broek in Waterland en één in Zuiderwoude aan het Dijkeinde. Het project Pronken met Zon wordt het vierde en tot nu toe grootste project.

Hoe werkt het en waarom zou u meedoen? 

U koopt een x aantal participaties in de zonnestroominstallatie. Deze gaat groene stroom leveren aan een energiemaatschappij. Als producent deelt u evenredig mee in de opbrengsten én krijgt u over de geproduceerde energie jaarlijks 100% van de betaalde energiebelasting terug. Deze wettelijke regeling (Regeling Verlaagd Tarief) is gegarandeerd voor in elk geval vijftien jaar. De ervaring leert dat u uw inleg (zo’n € 300 tot € 350 per participatie all-in) in 7-8 jaar terug verdient. Uw opbrengsten en belastingteruggave lopen dan nog minstens 7-8 jaar door. U wekt dus niet alleen duurzame energie op, u bespaart ook op de kosten van uw energieverbruik.

Deelname voor u mogelijk? 
“Pronken met Zon” komt in Broek in Waterland (postcode 1151) maar u kunt meedoen als u woont in een van de postcode gebieden: 1141, 1145, 1153, 1452, 1454 en 1482.

Nadere informatie vindt u op de website www.zonopwaterland.nl. U kunt ook mailen naar Zon op Waterland zonopwaterland@zonopnederland.nl of contact opnemen met Willem de Vries (020 4033064, wdevries.willem@gmail.com ) of Johan Lok (020 4033450, lokhas@xs4all.nl)
 
Bron: Zon op Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services