Het kloppend hart van Waterland
Live

Programma 28e editie Parckpop Ilpendam zeer divers

Gepubliceerd: Zaterdag 05 augustus 2017 22:59

Programma 28e editie Parckpop Ilpendam zeer divers

Foto: Herman-Kemper

Van hardrock tot reggae, van pop tot funk en van hiphop tot americana; de 28e editie van Parckpop in Ilpendam op zondag 27 augustus kenmerkt zich door een zeer divers programma.

Parckpop is al vele jaren een begrip in Waterland en ver daarbuiten. Het gratis festival in het Burgemeester van Oorschotplantsoen trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die genieten van tien uur lang non-stop livemuziek, de gezelligheid en een lekker drankje. Parckpop, altijd op de laatste zondag van de bouwvak, is voor muziekliefhebbers ieder jaar weer ‘vaste prik’. Een dag die je gewoon niet wilt missen.

Zoals elk jaar wordt er gewerkt met twee podia: het Amstel Podium en het Rabo Podium, vernoemd naar de trouwe sponsoren van het festival. Elke band speelt een half uur en krijgt daarvoor niet betaalt. De eer om voor zoveel publiek te mogen spelen in zo’n sfeervolle setting weegt voor de muzikanten heel wat zwaarder dan een enveloppe met geld. Parckpop draait volledig op vrijwilligers, die zich al dagen van tevoren inzetten om van de dag een groot feest te maken.

De 28e editie begint op zondag 27 augustus om 13.30 uur met the Heat Inside uit Volendam. Een jonge band (14 en 15 jaar oud) doen hun eerste optreden op Parckpop. 14.00 uur een optreden van F.U.A., een knallende punkband uit Purmerend. De eerste groep op het Amstel Podium is de LA Bluesband uit Medemblik, die vergeten bluesparels weer tot leven wekken. Om 15.00 uur is het de beurt aan The Flying Plecdrums, een punkrockformatie uit Zuidoostbeemster. Aansluitend zorgt CheaZheadZ voor een mooie mix van luister- en dansliedjes.

Music Crush uit Badhoevedorp speelt vanaf 16.00 uur lekkere rockcovers en daarna is het de beurt aan de Purmerendse meidenrockband 7965. BEAUX, een jonge indierockband uit Utrecht, bestaat uit studenten van de Herman Brood Academie. Om 17.30 wordt het middagprogramma feestelijk afgesloten door publieksfavoriet De Flegmatieke Zonderlingen uit Volendam.

Om 18.00 uur opnieuw een Volendamse band: King’s Jukebox, dat eigen werk en covers speelt in de sfeer van The Libertines. De Gethouse Bluesband uit Purmerend staat garant voor dampende bluescovers en Lowell’s Guards uit Ilpendam laat vanaf 19.00 uur eigen werk in de stijl van Ryan Adams en de Counting Crows horen. The Nightwatchers is een jonge band op de rand van soul en pop die van elk optreden een dansfeestje maakt.

Om 20.00 uur is het de beurt aan Lynn’s Line Up, een funky bluesrockband uit Purmerend. Aansluitend zal Wrldbeat uit Ilpendam en omstreken het park laten swingen met hun aanstekelijke mix van reggae, funk, pop, latin en hiphop. Allright Baby uit Edam speelt vanaf 21.00 uur rock dat zich het best laat omschrijven als een langsdenderende intercity en A Few Dutch and a Welshmen staat garant voor een gezonde dosis klassiekers uit de rock & roll, beat en rockabilly.

Weer totaal iets anders is de Engelstalige hiphop van The GMC and ERC uit Purmerend (22.00 uur). Rachel uit Hoorn speelt een eigenwijze mix van pop, funk, jazz, rock, ska en soul en Sin City Bastards uit Amsterdam zal er vanaf 23.00 uur met snoeiharde rock voor zorgen dat iedereen wakker blijft.

Parckpop 2017 wordt om 23.30 uur afgesloten door de DIS Band Live uit De Rijp en Wijdewormer. Deze groep staat al sinds jaar en dag garant voor een diverse mix van swingende medleys, knallende rocknummers en rustige ballads.

De 28e editie van Parckpop wordt op zondag 27 augustus volledig live op televisie en internet uitgezonden door Omroep PIM. RTV Purmerend verzorgt vanuit het park een rechtstreekse radio- en televisie-uitzending.

Meer informatie over het festival en de bands is te vinden op www.parckpop.nl.

Bron: Organisatie Parckpop Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services