Het kloppend hart van Waterland
Live

Profvoetballers trappen af voor Challenge4Life

Gepubliceerd: Dinsdag 31 mei 2022 12:02

Profvoetballers trappen af voor Challenge4Life

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 9 juli 2022 vindt de derde editie van de Challenge4Life-Obstacle Run op het Hemmeland in Monnickendam plaats. Jong en oud kunnen op deze dag een sportieve uitdaging aangaan én geld ophalen voor Huis aan het Water in Katwoude. Afgelopen zaterdag was de kick-off van de Challenge4Life actie van Huis aan het Water, iedereen die wil deelnemen aan het evenement kan zich vanaf heden aanmelden via www.challenge4life.nl.

Om aandacht voor het evenement te vragen werden de profvoetballers Robert Mühren, Damon Mirani en Kees Kwakman gevraagd of zij op ludieke wijze de kick-off konden doen. Vanaf de dijk op Volendam schoten de heren op een botter welke midden in de haven gelegd was. Uiteindelijk wist Damon Mirani uit Monnickendam de meeste doelpunten te maken en daardoor mag Damon op 9 juli met startnummer 1 beginnen aan de Challenge4Life hindernisbaan op het Hemmeland in Monnickendam.

Doel van het evenement is om geld op te halen voor Stichting Huis aan het Water. Huis aan het Water is een stichting zonder winstoogmerk welke draait op sponsoren en giften. Mede door het organiseren van activiteiten zoals de Challenge4Life Obstacle Run kunnen zij mensen met kanker en hun naasten mogelijkheden bieden om te leren leven vanuit een veranderd perspectief. Denk hierbij aan sportactiviteiten, professionele hulp maar men kan er ook terecht voor een luisterend oor. Huis aan het Water is een plek waar iedereen die te maken heeft met kanker ongeacht leeftijd, ziektefase, prognose of stadium van het ziekteproces, terecht kan.

Het Challenge4Life evenement heeft zich in Waterland inmiddels op de kaart gezet als een sportieve (familie)activiteit. Bewegen is gezond en daar zorgt Huis aan het Water voor door een parcours van 2 kilometer uit te zetten met maar liefst 15 obstakels. Of je topsporter bent of niet, jong of oud, iedereen kan mee doen aan de actie en middels de hindernisbaan geld ophalen voor Huis aan het Water.

Voor meer informatie kun je terecht op www.challenge4life.nl.

 


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services