Het kloppend hart van Waterland
Live

Presentatie eerste exemplaar ‘Old Holland Touringcar Plattegrond’

Gepubliceerd: Dinsdag 14 maart 2017 12:56

Presentatie eerste exemplaar ‘Old Holland Touringcar Plattegrond’

Eduard Pieter Oud, directeur van Amsterdam Marketing, overhandigde afgelopen maandag in Brasserie Restaurant ‘De Taanketel’ aan de haven op Marken, het eerste exemplaar van de ‘Old Holland Touringcar Plattegrond’ aan de wethouders toerisme van Edam-Volendam & Waterland en de directeur van de Zaanse Schans. Dit betreft een speciale plattegrond voor buschauffeurs en gidsen van touringcars.

Totstandkoming touringcarplattegrond
Het toerisme groeit en daardoor wordt het ook op de bestemmingen Zaanse Schans, Volendam en Marken steeds drukker. Dit leidt soms voor bewoners tot overlast. Voor de gemeenten Edam-Volendam & Waterland en Stichting ‘Zaanse Schans’ was dit aanleiding om in gesprek te gaan met de directies van touroperators en busmaatschappijen die groepsexcursies naar deze drie bestemmingen organiseren. Uit die gesprekken kwam als één van de oplossingen naar voren de realisatie van een duidelijke touringcar-plattegrond. Amsterdam Marketing kreeg de opdracht om deze bus plattegrond in het Engels en Duits te ontwikkelen zoals zij dit ook voor de gemeente Amsterdam hebben gedaan. Ook inwoners zijn betrokken geweest bij de totstandkoming.

Inhoud plattegrond
Op de plattegrond staan voor deze drie bestemmingen de belangrijkste zaken vermeld: bus parkeerplaatsen, openingstijden, parkeertarieven en suggesties wanneer men het beste de bestemmingen kan bezoeken. Daarnaast bevat de kaart een aantal symbolen die aangeven dat de bezoeker zich ook in een woongebied bevindt, zoals dat men afstand moet houden van woningen, niet midden op de weg loopt of geen foto’s maakt zonder toestemming van de bewoners. In feite gaat het om een soort ‘fatsoensregels’ die buitenlandse gasten er op attenderen dat er mensen wonen op de bestemmingen en dat het geen openluchtmusea zijn. De plattegrond heet officieel ‘Old Holland for coach buses’ en werd maandag, tijdens een bijeenkomst met touroperators, gelanceerd.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services