Het kloppend hart van Waterland
Live

Prachtige opbrengst bij Rommelmarkt Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 15 september 2019 19:28

Prachtige opbrengst bij Rommelmarkt Monnickendam

Foto: Ria Houweling

De jaarlijkse rommelmarkt bij de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan in Monnickendam is de grootste rommelmarkt van Waterland. De rommelmarkt werd dit jaar voor de 51e keer georganiseerd en leverde een bedrag van maar liefst 22.000 euro op dat ook dit jaar verdeelt zal worden onder diverse goede doelen en hulpverleningsprojecten.

Ruim voor aanvang van de rommelmarkt had zich voor de hekken al een grote groep belangstellenden verzameld. Het aanbod van spullen door particulieren, en de door de Waterlandse middenstand en het bedrijfsleven geschonken prijzen voor het Rad van Avontuur, overtroffen de stoutste verwachtingen van het organiserend comité. Aan de rommelmarkt werkten dit jaar zo'n 180 vrijwilligers mee. En een groot aantal van hen gaat een week eerder ook de straten van Monnickendam af om alle aangeboden spullen op te halen.

De Diaconie van de Protestantse gemeente Monnickendam had ook dit jaar weer een aantal goede doelen en projecten - ver weg en dichtbij - uitgekozen die een bijdrage kunnen verwachten uit de opbrengst van de verkoop. Dit zijn in onze regio onder andere Stichting Huis aan het Water uit Katwoude, stichting Vaarwens uit Monnickendam, de Christelijke boekwinkel (en tevens ontmoetingsplaats voor de buurt) Het Goede Nieuws uit Purmerend, Buurtschap Overleek die zich inzet voor ouderenzorg en een kinderhuis in het straatarme Moldavië. En ook omroep PIM kan een bijdrage tegemoet zien voor de aanschaf van nieuwe apparatuur.

Maar de inspanningen van de 180 vrijwilligers zijn niet voor niets geweest. Niet alleen zijn er weer heel veel mensen in Waterland gelukkig gemaakt met een van de producten van de rommelmarkt, maar na aftrek van de onkosten blijft een bedrag van circa € 20.700,= over voor de goede doelen. Dit is ruim € 2.200, = meer dat vorig jaar.

Bron: Rommelmarktcomité Opstandingskerk / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services